Apple Apple'ın sanal gerçeklik gözlüğü Apple Glasses ne zaman gelecek?

Apple'ın sanal gerçeklik gözlüğü Apple Glasses ne zaman gelecek?

21.05.2018 - 12:58 | Son Güncellenme:

Apple'ın ilk sanal gerçeklik gözlüğü Apple Glasses, 2021'in sonunda, beklenenden bir yıl sonra gelecek. Loup Ventures şirketinin yetkililerinden Gene Munster, artırılmış gerçeklik tabanlı Apple gözlüğün 2020 yılında çıkacağını söylemişti.

Appleın sanal gerçeklik gözlüğü Apple Glasses ne zaman gelecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple'ın artırılmış gerçekliği (AR) giyilebilir teknolojilere getirmek için çalıştığını biliyoruz. Yeni bir rapor, şirketin ilk akıllı gözlüğünün 2021'in sonunda beklenenden bir yıl geleceğini tahmin ediyor.

Yatırım şirketi Loup Ventures'in yetkililerinden Gene Munster, geçtiğimiz yaz Apple gözlüğün 2020 yılında çıkacağını söylemişti. Ancak Munster, bu tahminini yeniledi.

Loup Ventures'ın iyi bilinen Apple analistine göre, "AR'nin gerçek olduğuna ve Apple'ın bir fayda yaratacağına inanıyoruz. Apple'ın AR temasının üç aşamada ortaya çıkmasını bekliyoruz. İlk olarak, bu sonbaharda, AR (VCSEL dizileri) için gelişmiş optiklerle iPhone X'e katılmak için 2 ila 3 yeni iPhone bekleyeceğiz. İkincisi, ARKit kullanılarak oluşturulan AR uygulamaları yavaş yavaş oyunlar, e-ticaret ve eğitim tarafından yönetilen geliştiriciler için bir sonraki adım olacak. Son olarak, Apple’ın 2021’de Apple Glasses (Apple Gözlük) yayınlayacağını umuyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Tim Cook, daha önce AR'nin Apple için bir ilgi alanı ve sanal gerçeklikten çok daha fazlası olduğunu söylemişti. Gerçek özelliklerin sızdırılmamasına rağmen, akıllı camların işlemek için iPhone'lara bağlanmaları bekleniyor. Kullanıcının görüş alanındaki görüntü ve diğer bilgileri gösterecekler.

Munster, Apple Watch, AirPods ve Glasses’ın 2023’te 71 milyar dolar gelir elde etmesini bekliyor. Bu gelir, bu yılki 12 milyar dolardan yaklaşık altı kat daha fazla.

Munster, "Bu insanların Apple'ın planları hakkında doğrudan bilgisi olmasa da, bir kategori olarak AR gözlüklerinin birkaç yıl uzakta olduğu ortaya çıkıyor. Apple Watch’ın ilk yılına benzer şekilde ilk yılda 10 milyon adet bekliyoruz." dedi.

2013 yılında ilk kez tanıtılan Google Glasses, Google'ın çabalamarına rağmen başarısız oldu. Gizlilik ve güvenlik endişeleri nedeniyle eleştiriler ve yasalar derken piyasadan silinip gitti. Apple'ın ilk AR gözlüklerinin daha ince tasarım ve yüksek donanımla normal gözlüklere benzemesi bekleniyor.