Teknoloji Asus, ROG serisi yeni ürünlerini tanıttı

Asus, ROG serisi yeni ürünlerini tanıttı

18.01.2019 - 11:44 | Son Güncellenme:

ROG Strix GeForce RTX 2060 ekran kartı ve TUF Gaming GT501 bilgisayar kasası Türkiye'de ilk defa görücüye çıktı. Ayrıca ASUS'un CES 2019'da tanıttığı ROG Zenith Extreme Alpha ve ROG Rampage VI Extreme Omega anakartları, ROG Matrix GeForce RTX 2080 Ti ekran kartı, ROG Strix GeForce RTX 2080 Ti OC Call of Duty: Black Ops 4 Edition ekran kartı ve PNK LTD serisinden ROG Gladius II Origin oyuncu faresi ve ROG Strix Fusion 300 oyuncu kulak üstü oyuncu kulaklığı da tanıtıldı.

Asus, ROG serisi yeni ürünlerini tanıttı

ROG Strix GeForce RTX 2060, barındırdığı hız aşırtma (overclock) potansiyelini açığa çıkaran birçok özellikle donatıldı. Aura Sync RGB hem aydınlatma sunuyor hem de neredeyse sınırsız renk seçeneğiyle hem ön kapağa hem de arka plakaya hoş bir görünüm katıyor. Auto-Extreme teknolojisi adı verilen özel otomatik üretim süreciyle üretilen grafik kartının ısınmasını engelleyen çözümlere ek olarak, devre kartı üzerindeki baskıyı azaltan metal destek ve hem GPU hem de CPU sıcakları için hibrit fan kontrolü sunan FanConnect II başlıkları gibi üst seviye özellikler de mevcut.

Haberin Devamı

TUF Gaming GT501 bilgisayar kasası. TUF Oyuncu Aksesuarları serisinin bir parçası olan kasanın tasarımında askeri motifler kullanıldı. GT501, bilgisayarın bileşenlerine benzersiz bir koruma sağlıyor. Çelik parçaların ağırlıklı olarak kullanıldığı kasanın yalnızca ön yüzünde ve oradaki bağlantı noktalarında plastik bulunuyor.

ROG Matrix GeForce RTX 2080 Ti ekran kartı, ilk defa bu kartta kullanılan Infinity Loop özelliği ile birlikte geliyor. ROG Matrix GeForce RTX 2080 Ti ekran kartında kapalı şekilde bulunan su soğutma sisteminin yanında 3 fanlı hava soğutma sistemi de yer alıyor. Benzersiz bir Hybrid kapalı döngü soğutma sistemi olan Infinity Loop, kartın içinde 3 girişlik (slot) bir alan kaplıyor. Matrix ismini taşıyan ürünlerde kullanılması için üretilen ROG Strix kartlarındaki özel devre kartı da işlemci çekirdeğini 1815MHz'e, hafızayı da GDDR6-14800MHz seviyesine çıkararak kullanıcılarına yüksek performans sunuyor. Bu rakamlara hız aşırtma yapan kartların yalnızca yüzde 5'i erişebiliyor.

Haberin Devamı

ROG Gladius II Origin PNK LTD, yanlarda ve tekerlekteki Maya çizgilerinden ilham alan desenleri ve açık gri rengi ile dikkat çekiyor. Ayrıca gri renk, pembe kauçuk kadar leke göstermiyor. Ek olarak, çıkarılabilir kablonun da kirlenmemesi için kablosu da gri renkle üretiliyor.

PNK LTD serisinden ROG Strix Fusion 300 kafa ve saçlara temas eden bölümlerdeki renklerin solmaması için kafa bandı ve protein deriden üretilen kulak yastıklarında açık gri renk tercih edildi. Dış tasarımının altında ise 50 mm ASUS Essence sürücülerine ve 7.1 çevresel seslere sahip aynı oyuncu kulaklığı yatıyor.