Teknoloji Bandai, 20. yıla özel yeni sanal bebekleri satışa sundu

Bandai, 20. yıla özel yeni sanal bebekleri satışa sundu

11.10.2017 - 17:14 | Son Güncellenme:

Türkiye'de 'sanal hayvan' ya da 'sanal bebek' olarak bilinen 'Tamagotchi' 20 yıl sonra yeniden piyasaya sürüldü. Bandai, 20. yıla özel sanal bebekleri kullanıcılara sundu.

Bandai, 20. yıla özel yeni sanal bebekleri satışa sundu

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Bir dönem Türkiye'de de çocuklar arasında oldukça popüler olan Tamagotchi efsanesi geri döndü. İlk kez 1996'da Japonya'da piyasaya sürülen ve kısa sürede dünyaya yayılan sanal bebekler dünya genelinde 76 milyon adet satıldı.

Bandai America, çocuklara arkadaşlık eden bu sanal hayvanların 20. yılına özel yeni sanal bebekler piyasaya sürdü. Altı farklı kapak rengi seçeneği bulunan 2017 model sanal bebeklerin her birinde 6 farklı karakter bulunuyor. Ancak yeni sanal bebeklerin boyutu eskisine oranla daha küçük.

Tamagotchi sahipleri yumurta şeklindeki Oyuncaktaki dijital hayvanını doğumundan beri büyütüyor. Yapılması gereken sadece belli aralıklarla dijital karaktere yemek vermek, onu sevmek ve temizliği ile ilgilenmek. Eğer bakımını ihmal ederseniz 'sanal bebeğiniz' yaşamını yitiriyor. Yeni nesil Tamagotchi'ler ayrıca yazılı mesaj gönderebiliyor.