Teknoloji Başına ödül kondu, Apple ayaklandı, talipli ısrarlı

Başına ödül kondu, Apple ayaklandı, talipli ısrarlı

17.01.2010 - 23:17 | Son Güncellenme:

iPod ve iPhone’da olduğu gibi Apple’ın tablet PC modeli de daha çıkmadan adeta efsane oldu. Apple ürünle ilgili detayları sızdırmama, internet dünyası da işin peşini bırakmama konusunda iddialı

Başına ödül kondu, Apple ayaklandı, talipli ısrarlı

ABD’nin internette en popüler magazin sitesi olan Gawker, Hollywood yıldızlarından sonra şimdi de Apple’ın bu ay sonunda piyasaya çıkarmaya hazırlandığı ve tüm detaylarını sır gibi sakladığı tablet bilgisayarın (iTablet-iSlate) peşine düştü. Bunun için farklı bir kampanya başlatan Gawker, Apple tabletin fotoğrafını getirene 10 bin dolar, videosunu getirene 20 bin dolar, şirketin CEO’su Steve Jobs’la birlikte görüntüsünü getirene 50 bin dolar, kendilerine ürünü vererek 1 saat kullanmalarını sağlayacak kişiye de 100 bin dolar vereceğini açıkladı.
Gawker, Apple’ın tablet ürünüyle ilgili spekülasyonları takip etmekten yorulduklarını bu yüzden ürünü bulmak adına bu işe başladıklarını bildirdi. Ödüllerin ise Apple’ın resmi açıklamasının ardından dağıtılacağı belirtildi.
Bu kampanyanın direkt olarak şirket çalışanlarını hedef aldığını belirten Apple cephesi ise olaya büyük tepki gösterdi. Şirketin hukuk birimi Gawker’a sert bir yanıtla geri döndü.

Apple: Çizgiyi aştınız
Yürütülen ödül kampanyasının ‘çizgileri aştığını’ belirten Apple yetkilileri, yayımladıkları bildiriyle Gawker’a “Bu işe hemen son verin” mesajı verdi. Aksi taktirde Apple, Gawker yönetimine dava açacağını duyurdu.
Tüm bu gelişmeler ‘sanayi casusluğu, gizlilik, haber alma yöntemi’ tartışmalarını beraberinde getirirken, bu durum Apple tutkunları cephesinde farklı bir algıyla karşılandı. Apple’ın sert açıklamasını sevinçle karşılayan Apple fanatikleri yapılan açıklamayı ‘Demek ki tablet yakında çıkıyor’ şeklinde yorumladı.
Gawker’ın Apple’ın ay sonunda San Francisco’da yapacağı toplantı öncesinde ürün görüntüsüne ulaşıp, ulaşmayacağı merak konusu. Apple’ın uzun süreden bu yana üzerinde çalıştığı tablet modelinin bu toplantıda açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Başına ödül kondu, Apple ayaklandı, talipli ısrarlı

İnternette temsili yüzlerce tablet modeli var.


Üründen detaylar...
Ürünün tasarımında rol alan Tayvan kaynaklı firmalardan sızan bilgilere Apple’ın tablet modelinin 9.6 inç boyutunda ekranlı olacağı, Wi-Fi ve 3G teknolojisiyle birlikte geleceği belirtiliyor. İçerisindeki yeni nesil işlemci sayesinde piyasadaki laptop modellerine göre çok daha uzun batarya ömrüyle pazara çıkarılması planlanan tablet bilgisayar ince formlu olacak. Apple’ın Apple Tablet PC’nin fiyatının, grafik ve oyun tarafında iddialı olmaması sebebiyle 1.000-1.500 dolar aralığında pazara çıkacağı tahmin ediliyor.