Populer Bilim Bilim adamları ölümden sonra yaşamın olmadığını iddia ediyor

Bilim adamları ölümden sonra yaşamın olmadığını iddia ediyor

10.05.2018 - 17:00 | Son Güncellenme:

Ölüm sonrası yaşam sizce olabilir mi? Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'nde fizikçi ve kozmolog olan Sean Carroll ölümden sonra yaşamın olmadığını iddia ediyor.

Bilim adamları ölümden sonra yaşamın olmadığını iddia ediyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Bilim bize ilaç, uçak yolculuğu ve internet gibi hediyeler vermiş olabilir. Aynı zamanda kötü haberlerin de taşıyıcısı ve habercisi. Bir bilim insanı, öldükten sonra yaşamın son bulduğunu ve bu dünyevi hayatlarımıza kaldığımız yerdem devam edemeyeceğimizi düşünüyor.

California Institute of Technology'de kozmolog ve fizik profesörü olan Sean Carroll, daha sonra bir yaşamın olması için bilincin fiziksel bedenimizden tamamen ayrılması gerektiğini açıkladı. Ancak sürekli bir ruh yerine, bilinç aslında bir dizi atom ve elektrondan oluşuyor.

Dr Carroll, "Vücudumuzun ölümünden ve kurucu atomlarına de çürüdükten sonra bir tür bilinçliliğin devam ettiği iddiası, devasa, dayanılmaz bir engelle karşı karşıya. Günlük yaşamın altında yatan fizik yasaları tamamen anlaşılmaktadır. Ve beynimizde saklanan bilgilerin ölümden sonra devam etmesine izin vermenin hiçbir yolu yoktur." dedi.

Haberin Devamı

Carroll, Kuantum Alan Teorisi'ne (QFT) işaret ediyor. Basitçe söylemek gerekirse, QFT, evrendeki her bir parçacık için bir alan olduğunu belirtir. Biri fotonlar için, diğeri elektronlar ve diğer her tür parçacık için. Bir çeşit öbür yaşam varsa, kuantum testleri 'ruh parçacıklarını' ve 'ruh güçlerini' ortaya çıkarırdı. Carroll'a göre bilinmeyen bir parçacığın varlığı kanıtlanmadı yani bilinci taşıyan esrarengiz gizli parçacıklar da şu an yok. Sonuç olarak da ölümden sonra yaşam yok.