Teknoloji Bootloader Nedir, Ne İşe Yarar? Xaomi Bootloader Kilidi Nasıl Açılır?

Bootloader Nedir, Ne İşe Yarar? Xaomi Bootloader Kilidi Nasıl Açılır?

01.04.2021 - 04:54 | Son Güncellenme:

Bir akıllı telefonunuz varsa ve teknolojiyle ilgileniyorsanız; kilitli önyükleyicileri ve bu kilidini nasıl açacağınız konusunda bilgi sahibi olmalısınız. Bootloader yani kilitli önyükleyicileri nedir ve ne için kullanılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Bootloader Nedir, Ne İşe Yarar Xaomi Bootloader Kilidi Nasıl Açılır


Bootloader, bir önyükleyicidir. Doğru işletim sistemini etkinleştirmek için bir aygıt her açıldığında başlayan bir programdır

Bootloader nedir?

Önyükleyici, yalnızca Android için ayrılmış bir özellik değil, aynı zamanda bir akıllı telefon, tablet ve bilgisayar gibi cihazlarda da yer alır. Bir cihaz, iki farklı işletim sistemi ile donatılmış olabilir. Bu durumda, kullanıcının tercihine veya otomatik olarak önyükleyici başlar.

Önyükleyici, Android'in ne zaman çalıştırılacağını veya tüm Android cihazlarda bulunabilen ana Android işletim sisteminden ayrı bir bölümde bağımsız bir çalışma zamanı ortamı olan keşif moduna ne zaman girileceğini belirler. Üreticiler, cihazlarının önyükleyicisini kilitler. Böylece yalnızca cihazda yüklü olan işletim sistemi kullanılabilir. Tüm markalar aynı şekilde bir tutum sergilemezler. Önyükleyicinin kilidinin açılması, yetkisiz yazılım yüklemenize izin verir, bu işlem cihazınızın garantisini geçersiz kılar.

Xaomi Bootloader Kilidi Nasıl Açılır?

Önyükleyici, doğrudan aygıtın üreticisi tarafından sağlanır. Önemi göz önüne alındığında; telefonun hafızasının kullanıcı tarafından kolayca değiştirilemeyen bir bölümünde bulunur. Kendi cihazınızı değiştirmek istediğinizde, en büyük engellerden biri kilitli önyükleyicidir.

Xiaomi kullanıcıları genellikle ilk kurulum sırasında bir Mi hesabı oluşturmayı atlar. Fakat cihazın önyükleyicisinin kilidini açmak için cihazda çalışan bir hesabın olması gerekir. Ayrıca, cihazdaki numarayı Xiaomi hesabına bağlamak önemlidir. Cihaz ayarlarını açın> Telefon hakkında'ya dokunun> Aşağı kaydırın ve MIUI sürüm yuvasına beş kez dokunun. Bu, MIUI cihazınızda "Ek Ayarlar" altında bulunabilen geliştirici seçeneklerinin kilidini açacaktır.

Geliştirici seçeneklerinde, Xiaomi'ye hesapla ilişkili cihazın kilidini açma yetkisi vermek için "Mi Kilit Açma Durumu" na gidin ve "Hesap ve cihaz ekle" seçeneğine dokunun. Ayrıca Mi kilidini açmak için, Xiaomi Kilit Açma Aracını indirin.

Uygulama ekranında talimat verildiği gibi akıllı telefonunuzu kapatın. Bir dakikanızı ayırın ve aynı anda güç düğmesini ve kısma düğmesini basılı tutun. Bu, MIUI cihazınızda hızlı önyükleme modunu açacaktır. Şimdi, telefonu USB kablosuyla bilgisayara bağlayın.

kranda “Telefon bağlandı” şeklinde yeni bir mesaj görünecektir. Şimdi, önyükleyicinin kilidini açmak için "Kilidi Aç" düğmesine tıklayın.