Teknoloji Bugatti Chiron, Cenevre’de Tanıtıldı

Bugatti Chiron, Cenevre’de Tanıtıldı

01.03.2016 - 14:10 | Son Güncellenme:

Ferrari LaFerrari, McLaren P1 ve Porsche 918 Spyder hepsi geldi ve gitti. Ancak hiçbiri dünyanın hiper arabası olan Bugatti’nin üzerine çıkmadı.

Bugatti Chiron, Cenevre’de Tanıtıldı

Son üreticiler gibi tercihini elektrik güçlü hibrid arabalara yöneltmedi. Ancak Bugatti Veyron‘u daha da vahşi bir hale getirdi. Evet Bugatti’nin Veyron’dan daha güçlü yeni arabasının pek Veyron’dan kalır yanı yok. Hatta fazlası var.

Haberin Devamı

Bugatti 2005 yılında Veyron’u ilk duyurduğunda Veyran’un 1000 beygir gücü vardı. Chiron‘un bundan 500 adet fazla beygiri bulunuyor. Evet bu araba tam 1500 beygir. Tarih Veyron’da olduğu gibi Chiron’da da Bugatti’nin adını yazacak. Chiron’un üzerinde 8 litrelik 4 turbolu W16‘lık motor bulunuyor ve 1478 beygir güç üretiyor. Bunlar gerçekten de korkutucu sayılar. Chiron bu özellikleriyle bugüne kadar yapılmış en hızlı yol arabası ünvanını eline alıyor.

Eğer bu kadarı etkileyici gelmediyse bundan sonrakiler kesin ağzınızı açık bırakacak. Arabanın W16 motoru 7 ileri çift kavramalı vitesi 1600 newton metre tork üretiyor. Bu tork 2000 devirde zirveye çıkıyor ve beygir gücünün zirveye ulaştığı 6700 devire kadar sabit kalıyor. Arabanın üzerinde bulunan turbolar Veyron’a göre çok daha büyük ve bütün soğutma sistemleri de yenilenmiş.

Haberin Devamı

Chiron kendinden önceki model olan Veyron’dan 154 kilogram daha ağır. Belirtilene göre bu arabanın kuru ağırlığı tam 1995 kilogram. Arabanın benzin deposu ise 100 litre benzin alabiliyor.


Yazarlar