Teknoloji Chrome Flash’ı Yok Ediyor

Chrome Flash’ı Yok Ediyor

16.05.2016 - 14:45 | Son Güncellenme:

Flash teknolojisinin ölümü ağır ve sancılı oluyor. Bu seferde Google Chrome ile bir başka bomba patlatmanın peşinde koşuyor.

Chrome Flash’ı Yok Ediyor

Şirket Flash içeriğin bir çoğunu bloklamaya başlayacağı ile ilgili detaylı bir plan yaptı. Değişikliklerin hayata geçmesi ise bu yılın sonunu bulacak gibi gözüküyor. Şu anki Chrome versiyonunda neredeyse Flash içeren her site varsayılan olarak bloklanıyor ancak yine de site bazlı olarak kullanıcıların bu kapatmayı aşmaları mümkün.

Haberin Devamı
Tek Tek Seçmek Gerekli

Flash içeriği görebilmek için siteleri tek tek gezmek gerekli. Siteye girildiğinde Google’ın tarayıcısı size Flash kullanmak isteyip istemediğiniz soruyor ve sizin cevabınızı siteye her girdiğinizde hatırlıyor. Sadece 10 sitede Flash varsayılan olarak açık kullanılıyor. Bunlarda YouTube, Facebook, Yahoo, Twitch, Amazon gibi çok sık girilen siteler. Ancak onlarında bir yıl süreleri var. Bu süre zarfından sonra diğer tüm siteler gibi tarayıcı tarafından gösterilmeyecekler.

İlginizi Çekebilir: Google Chromebook Konusunda Beklenmeyeni Yaptı Tamamen Kalkmayacak

Kullanıcılar sitelere izin verdikleri sürece Flash teknoloji devinin internet tarayıcısı üzerinde çalışmaya devam edecek. Ancak basit olarak Chrome basitçe Flash içeriği engellemeyecek bunun yerine Flash hiç kurulmamış gibi davranacak. Yani eğer bir site de HTML5 seçeneği varsa Chrome kullanıcıları Flash aktivasyonu seçeneği yerine direkt olarak HTML5 ile devam edecekler. Bu bloklamaya aslında yeni karar vermeyen Google neredeyse bir seneden beridir limitli sayıda Flash içeriği engelliyordu. Batarya ömrünü korumak için yapılan bu değişiklik artık varsayılan olarak aktif ve büyüyüerek devam edecek gibi duruyor.

Haberin Devamı

Son çıkan telefon incelemeleri ve merak ettiğiniz sorunların cevaplarını Silikon Vadisi’nin Youtube kanalında bulabilirsiniz.

Chrome Internet Explorer’a Ne Yaptı?