Teknoloji Cmd Komutları Nedir, Ne İşe Yarar? Cmd Nasıl Kullanılır?

Cmd Komutları Nedir, Ne İşe Yarar? Cmd Nasıl Kullanılır?

06.02.2022 - 03:46 | Son Güncellenme:

Windows işletim sistemi tabanlı bilgisayarlarda cmd komut sistemi önemli bir yere sahiptir. Bilgisayar üzerinden birçok farklı işlemi yapma konusunda etkin bir fırsat tanır. Peki cmd komutları nedir, ne işe yarar? Cmd nasıl kullanılır tüm detayları ile derledik.

Cmd Komutları Nedir, Ne İşe Yarar Cmd Nasıl Kullanılır


Pek çok kişi bilgisayar üzerinden sorun ile karşı karşıya kaldığı zaman cmd komutu duymuştur. Bu komut bilgisayar üzerinde Windows tabanlı olarak kullanım ile beraber pek çok çözme çare bulur.

Cmd Komutları Nedir, Ne İşe Yarar?

Komut satırı olarak da ifade edilen cmd komutu, Windows işletim sistemine sahip olan cihazlarda yer alan MS-dos tabanlı bir kod yazma sistemidir. Bu alana giriş yapılması ile beraber birçok farklı kot sistemi eşliğinde farklı işlemler yapılır. Örneğin çok sayıda bilgiye erişilir; hata raporları elde edilir ya da ufak çapta kod ile beraber karışıklıkları önleme şansı elde edilir. O yüzden Windows tabanlı bilgisayarlar için sorun giderici noktasında önemli bir yere sahiptir.

Cmd Nasıl Kullanılır?

Cmd komut sistemine ulaşmak için iki farklı yöntem kullanılır. Bunlardan biri klavye Üzerinden Windows+R tuşlarına basmaktır. Böylece açılan arama kısmını cmd yazmak suretiyle komuta ulaşılır. İkinci yöntem olarak ise Windows arama çubuğuna çalıştır yazılır. Daha sonra açılan pencereye cmd yazmak suretiyle komut bölümüne ulaşılır. Böylece cmd komut bölümüne bulaşmak ile beraber gerekli olan işlemler bu bölümden güvenli şekilde gerçekleşir.