Teknoloji CNN, Casey Neistat tarafından kurulan Beme'yi kapatıyor

CNN, Casey Neistat tarafından kurulan Beme'yi kapatıyor

26.01.2018 - 10:42 | Son Güncellenme:

CNN, Casey Neistat tarafından kurulan ve iki yıl önce bünyesine kattığı Beme’yi, planlarına uygun şekilde geliştiremediği için kapatma kararı aldı.

CNN, Casey Neistat tarafından kurulan Bemeyi kapatıyor

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

CNN, 2016 yılının sonlarında YouTube fenomeni Casey Neistat tarafından kurulan video paylaşım platformu Beme'yi satın almak için milyonlarca dolar harcadı. CNN'in Beme hakkında günlük online haberlerinde kullanmak gibi önemli planları varken, uygulama kapanıyor. Önümüzdeki günlerde CNN, Beme ortak kurucusu Matt Hackett’in şirketten ayrıldığını duyuracak. Verdiği bir röportajda Neistat, CNN'in dijital ticaretinin merkezi bir parçası haline getirmek istediği "Beme Haber" için uygulanabilir bir strateji bulamamasından samimi bir şekilde bahsetti.

Bununla birlikte Neistat, kendi şirketinden ayrıldığını ve kişisel Youtube kanalına yöneleceğini açıkladı. CNN’in bünyesinde var olmaya devam edecek olan Beme News YouTube kanalı, yalnızca birkaç düzine video yayınladı. CNN, Beme’nin 22 kişilik ekibindeki neredeyse herkes için farklı departmanlarda iş bulacağını ancak bazılarının işten çıkarılması gerekeceğini açıkladı. Şirket ayrıca Beme ekibi tarafından inşa edilen ve henüz piyasaya çıkarılmayacak Wire adlı bir canlı haber uygulaması gibi yenilikleri geliştirmeye devam etmeyi düşünüyor.

Haberin Devamı

Neistat, Beme’yi ilk olarak 2015 yılında piyasaya sürdü ve uygulama hızlıca popüler hale geldi. O sıralar Beme, daha spontane ve kolay bir Snapchat olarak görüldü. Kullanıcılar kısa video kliplerini kendi profillerine kaydetti ve paylaştı.