Teknoloji Dolby Nedir, Ne İşe Yarar? Akıllı Telefonlarda Dolby Özelliği Açık Mı Kalmalıdır?

Dolby Nedir, Ne İşe Yarar? Akıllı Telefonlarda Dolby Özelliği Açık Mı Kalmalıdır?

23.04.2021 - 06:03 | Son Güncellenme:

Ses ve müzik konusunda yapılan en önemli devrimler arasında dolby gelir. Sadece sinema değil aynı zamanda müzik ve daha birçok farklı alanda etkin bir olanak sağlamış durumda. Peki dolby nedir, ne işe yarar? Akıllı telefonlarda Dolby özelliği açık mı kalmalıdır? İşte bu konuda merak edilenler

Dolby Nedir, Ne İşe Yarar Akıllı Telefonlarda Dolby Özelliği Açık Mı Kalmalıdır


Yüksek bir teknolojiye sahip yapı altında dolby bir günümüzde birçok farklı alanda kullanılmaktadır. Üstelik artık cep telefonlarında da yaygın hale gelmiş durumda. Bu bağlamda pek çok kişi dolby özelliği hakkında bilgi almaya çalışıyor.

Dolby Nedir?

Ses gürültüsü azaltma, ses sıkıştırma ve kodlama konusunda uzman hale gelmiş Amerikan şirketine dolby denir. Yani öncelikle bunun bir şirket olduğunu söylemek mümkün. Tüketiciler tarafından dolby teknolojisi belirli ücretler kapsamında lisanslı olarak alınır ve kullanılır. Böylece oldukça etkin bir ses yapısı altında pek çok farklı müzik ya da sinema üzerinden dinleme imkanı elde edilir.

Dolby Ne İşe Yarar?

Ses şiddeti ile ses frekansını dengeleme konusunda dolby büyük bir öneme sahiptir. Diğer bir ifadeyle işitilen birçok farklı ses sanki kişi etrafında gerçekleşiyormuş gibi bir etki yaratır. Bu ambiyans ilk olarak sinemalarda kullanılmaya başlandı. Daha sonra müzik dinleme ile beraber birçok farklı teknolojiye yayıldı. Oldukça güçlü bir etkisi bulunmasının yanı sıra, her türlü sesin etkin bir şekilde duyulmasına olanak vermektedir.

Akıllı Telefonlarda Dolby Özelliği Açık mı Kalmalıdır?

Merak edilen konulardan biri olarak akıllı telefonlarda doğal bir özelliğinin açık kalıp kalmaması geliyor. Hem oyunda hem de müzik dinlerken oldukça etkin bir ses dengeleme imkanı verdiği için, dolby sisteminin cep telefonlarında açık kalması önemlidir. Tabii bu durum telefonun özelliğine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir ancak sağladığı kalite üzerinden keyifle müzik dinlenebilir ya da film izlenebilir.