Populer Bilim Dünyanın ilk kafa nakli ameliyatı iptal edildi

Dünyanın ilk kafa nakli ameliyatı iptal edildi

24.12.2018 - 09:51 | Son Güncellenme:

Dünyanın ilk kafa nakli ameliyatı 3 yıllık hazırlığın ardından iptal oldu. Yutkunma ve emme zorluğu, rahat hareket edememek, solunum yetmezliği gibi sayısız sorunla yaşayan Spiridonov, yaklaşık 3 yıldır planlanan ameliyattan vazgeçti.

Dünyanın ilk kafa nakli ameliyatı iptal edildi

Uzun yıllardır Werdnig-Hoffman hastalığı ile cebelleşen 33 yaşındaki Valery Spiridonov, geçtiğimiz yıllarda dünyanın ilk kafa nakli operasyonu için gönüllü olduğunu açıklamıştı.

Haberin Devamı

33 yaşındaki Spiridonov, geçtiğimiz yıl şu açıklamayı yapmıştı: "Ne kaybederim ki? Çok büyük bir risk olduğunu ve daha önce hiç yapılmadığını biliyorum. Ancak en ufak bir şansım dahi varsa normal insanlar gibi yürüyebilme şansımı tepemem."

Ancak Rusya vatandaşı olan Spiridonov, yaklaşık 3 yıldır planlanan ameliyattan vazgeçti. The Sun'da yer alan habere göre, Spiridonov'un bu kararının arkasında bir aşk hikayesi yatıyor.

Aynı habere göre, geçtiğimiz aylarda Rusya'nın başkentinde Anstasia Panfilova ile dünya evine giren Spiridonov'un geçtiğimiz haftalarda bu evlilikten ilk bebeği dünyaya geldi.

Valery'nin bunu bir 'mucize' olarak tanımlaması adamın fikrini değiştirdi ve ameliyattan vazgeçildi.

Haberin Devamı

Canavero'ya göre beyin nakli kafa naklinden daha zor bir işlem.

Beyin naklin esnasında hassas dokuların zedelenmemesi gerektiğini vurgulayan Canavero, bu işlemin çok zahmetli ve dikkat gerektiren bir operasyon olduğunu belirtiyor.

Rus gönüllü, ölmeden önce sağlıklı bir bedende yaşama şansını kaybetmek istemediği için gönüllü olduğunu açıklamıştı.