Oyun Dunyasi EA, Maxis Emeryville Stüdyosunu Kapattı

EA, Maxis Emeryville Stüdyosunu Kapattı

06.03.2015 - 14:29 | Son Güncellenme:

SimCity ve Spore'un yapımcısı olan Maxis Emeryville stüdyosu Electronic Arts tarafından kapatıldı. Stüdyonun kapanmasıyla beraber hem çalışanları işsiz kaldı, hem de iki oyunun geleceği belirsizleşti. EA'nın yaptığı açıklamaya göre Redwood Shores da dahil olmak üzere Melborune, Salt Lake City ve Helsinki Stüdyoları da kapandı.

EA, Maxis Emeryville Stüdyosunu Kapattı

SimCity ve Spore’un yapımcısı olan Maxis Emeryville stüdyosu Electronic Arts tarafından kapatıldı.

Stüdyonun kapanmasıyla beraber hem çalışanları işsiz kaldı, hem de iki oyunun geleceği belirsizleşti. EA’in yaptığı açıklamaya göre Redwood Shores da dahil olmak üzere Melborune, Salt Lake City ve Helsinki Stüdyoları da kapandı.

Stüdyoların kapanması, Simcity ve The Sims’in geleceğini etkilemeyecek. Maxis, oyunlar için içerik üretmeye devam edecek. Çıkartılan çalışanların da EA’in başka bir departmanına geçeceği açıklandı. Akıllarda var olan The Sims 4’e ne olacak sorusu da açıklığa kavuştu. Oyunun planlarında hiçbir değişiklik yapılmayacağı ve stüdyonun kapanmasının oyunu etkilemeyeceği eklendi.

Spore, Galactic Adventures, SimCity 4 Rush Hour ve çeşitli Sims oyunlarında görev yapan Guillaume Pierre, konuyla ilgili “eğlenceli bir 12 yıl oldu ancak ışıkları kapatıp, kapının altına anahtarı koymanın vakti geldi” şeklinde bir tweet attı.