Teknoloji Haberleri Eviniz Artık Tek Bir Sözünüze Bakacak!

Eviniz Artık Tek Bir Sözünüze Bakacak!

01.03.2013 - 10:59 | Son Güncellenme:

Google’ın tanıtımını yaptığı Google Glass ile artık çevremizdeki cihazları yönetmek konusunda düşünce gücünün kullanılacağı yönünde bir izlenim uyandırıldı.

Eviniz Artık Tek Bir Sözünüze Bakacak

Google’ın tanıtımını yaptığı Google Glass ile artık çevremizdeki cihazları yönetmek konusunda düşünce gücünün kullanılacağı yönünde bir izlenim uyandırıldı. Düşünce gücü ile çevremizdeki her şeyi yönetebilmeye doğru gittiğimiz bu süreçte özellikle son teknoloji ile üretilmiş arabalarda ses kontrolü ile arabanın her donanımı üzerinde sağlanan hakimiyet, bizlere bu ve benzeri sistemlerin çok yakında yavaş yavaş hayatımızın bir parçası olacağını gösteriyor.

Haberin Devamı

Yukarıda bahsetmiş olduğum teknolojiler arasında ileride ciddi bir yere sahip olacak uygulamalarından biri de iSpeech Home.

Peki nedir bu iSpeech Home?

iSpeech sanılanın aksine Apple ile hiçbir bağlantısı olmayan ses tanıma teknolojileri üzerine çalışan bir sistemdir. iSpeech Home evinizde kullandığınız alarm sistemi, aydınlatma, klima, televizyon, radyo, elektrikli ocak, kombi gibi aklınıza gelebilecek her cihazı ses komutlarıyla yönetebilmenizi mümkün kılıyor.

Evinizin büyüklüğünün ya da küçüklüğünün hiçbir önem taşımadığı bu sistemde evinizi dışarıdan yönetebilmeniz de mümkün. Örneğin işyerinizdeyken akıllı telefonunuz ile vereceğiniz bir komut ile kombiniz yansın ya da eve varmanıza beş dakika kala vereceğiniz bir komut ile ocakta olan yemeğiniz siz gelene kadar ısınsın.

Haberin Devamı

Drivesafely, iSpeech Traslator gibi çeşitli mobil uygulamalar da geliştiren iSpeech’in hedefi ağzınızdan çıkacak bir kelime ile evinizde kolunuzu kımıldatmadan her şeyi yönetebilmeniz. Artık sizler de bundan on sene önce sadece filmlerde görebildiğimiz bu teknolojiyi evinizde kullanabilir ve oturduğunuz yerden evinizin her köşesini yönetmeye başlayabilirsiniz.