Teknoloji Facebook yüz tanıma özelliğini Türkiye'de kullanıma sundu

Facebook yüz tanıma özelliğini Türkiye'de kullanıma sundu

02.03.2018 - 10:28 | Son Güncellenme:

Facebook yüz tanıma özelliğini Türkiye’de kullanıma sundu. Yeni özellik sayesinde Facebook’taki fotoğraflarınızın güvenliği arttırıldı. Sahte profilleri ve izinsiz paylaşılan fotoğraflarınızı artık daha kolay kontrol edebileceksiniz.

Facebook yüz tanıma özelliğini Türkiyede kullanıma sundu

Facebook tarafından bir süre önce kullanıma sunulan yüz tanıma özelliği Türkiye'deki kullanıcılar için de aktif hale geldi. Facebook'un bir süre önce kullanıma sunduğu yüz tanıma özelliği sonunda Türkiye'deki kullanıcılar için de aktif hale getirildi. Söz konusu sistemle sahte profiller veya izinsiz paylaşılan fotoğraflar kontrol edilebilecek.

Haberin Devamı

Facebook, istenmeyen fotoğraflarda etiketlenmenizi engelleyecek bir özelliği devreye aldı. Devreye alınan özellik sayesinde fotoğraf önerilerinde çıkmanız engellenebiliyor. Geçtiğimiz aralık ayında duyurulan özellik, fotoğrafınızı kullanan sahte hesaplardan sizleri koruyor. Bu özellik sayesinde bir kullanıcının tanımadığı bir kişinin fotoğrafını alıp profil resmi yaptığında ya da fotoğrafı paylaştığında uyarılacak.

Sizin bir fotoğrafınızı alıp profil resmi yapan ya da paylaşan kişilerden anında haberdar olabiliyorsunuz. Facebook’un gizlilik esasları bölümünde yer alan özelliğini, tek tıkla aktif edebilir veya kapatabilirsiniz.

Yüz tanıma özelliği, varsayılan olarak açık geliyor. Eğer özelliği kapatmak isterseniz, "Ayarlar" kısmından "Gizlilik Ayarları"na gitmeniz gerekiyor. "Gizlilik Ayarları" bölümünde özelliği açıp kapatabiliyorsunuz.