Teknoloji Google Pixel 2'nin portre modu açık kaynaklı olarak paylaşıldı

Google Pixel 2'nin portre modu açık kaynaklı olarak paylaşıldı

15.03.2018 - 11:56 | Son Güncellenme:

Google, Pixel 2’de kullanılan ve tek lensli bir kamerayla portre modunda fotoğraflar çekebilmenizi sağlayan teknolojiyi açık kaynak kodlu olarak paylaştı.

Google Pixel 2nin portre modu açık kaynaklı olarak paylaşıldı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Google Pixel 2'nin gerçekten harika bir kameraya sahip olduğunu reddetmeye gerek yok. Kamera kullanıcı arayüzü manuel kontroller sunmasa da, Google'ın HDR+ algoritması çoğu sahneyi çok dengeli bir şekilde sergilemede gerçekten iyi. Bunu daha düşük aydınlatılmış koşullarda bile oldukça iyi yapabilir.

Google Pixel 2nin portre modu açık kaynaklı olarak paylaşıldı

HDR+, Google, Google Kamera'nın portre modu hakkında bir Araştırma Blog yayını yaptı. Google Pixel'in portre modunun, bokeh (bulanıklık) efektini sentezlemek ve derinliği eşleştirmek için ikinci bir kamera gerektiren diğer birçok OEM'den farklı olarak, yalnızca tek bir kamera lensine ihtiyacı var.

Google'ın kamerası, bunu gerçekleşmek için “semantik görüntü segmentasyonu” kullanıyor. Konuya hangi piksellerin ait olduğunu ve arka plana ait olanları haritalayabilir. Bu teknoloji Google tarafından açık kaynak kodlu olarak piyasaya sürüldü. Böylece herhangi bir telefon üreticisi teknolojiyi kendi akıllı telefonlarında kullanabilir veya uygulama geliştiricileri bunu kendi uygulamalarına dahil edebilir.

Haberin Devamı

Google Pixel 2nin portre modu açık kaynaklı olarak paylaşıldı

Semantik görüntü segmentasyonu modeli, pikselleri yol, kişi, köpek ve gökyüzü gibi herhangi bir şey olarak etiketlemek için de kullanılabilir. Bu nedenle portre modu, modelin olanaklarından yalnızca biridir.