Teknoloji Google, Pixel 2'ye kablosuz şarj özelliği getirmeyerek büyük bir hata mı yaptı?

Google, Pixel 2'ye kablosuz şarj özelliği getirmeyerek büyük bir hata mı yaptı?

06.10.2017 - 11:08 | Son Güncellenme:

ABD'li teknoloji devi Google, yeni akıllı telefon modelleri Pixel 2 ve Pixel 2 XL ile diğer yeni ürünlerini tanıttı. Ancak Pixel 2'de olan özelliklerden çok olmayanları konuşulmaya başlandı. Kablosuz şarj teknolojisi gibi. Peki Google, Pixel 2'ye kablosuz şarj özelliği getirmeyerek büyük bir hata mı yaptı?

Google, Pixel 2ye kablosuz şarj özelliği getirmeyerek büyük bir hata mı yaptı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Google, yeni akıllı telefon modelleri Pixel 2 ve Pixel 2 XL ile yeni ürünlerini tanıttı. Kaliforniya eyaletinde yapılan sunumda, yeni telefon modellerinden Pixel 2'nin 5 inch (12,7 cm) AMOLED ekrana ve 1920x1080 çözünürlüğe, Pixel 2 XL'nin de 6 inch (15,2 cm) pOLED ekrana ve 2880x1440 çözünürlüğe sahip olduğu belirtildi.

Her iki telefon modelinin 15 dakikalık hızlı şarj ile 7 saat pil ömrüne ulaşabildiğine dikkatin çekildiği sunumda, telefonların suya ve toza karşı dayanıklı olduğunun ve arka taraflarında parmak izi okuyucu bulunduğunun altı çizildi. Ancak şu sıralar telefonlarda olan özelliklerden çok olmayanları konuşuluyor. Bunların başında da kablosuz şarj özelliği geliyor.

Apple bu sene iPhone 8 ve iPhone X’lara eklediği kablosuz şarj teknolojisi, Google tarafından tercih edilmedi. Tüm endüstri kabloludan çok kablosuz şarj cihazı modellerine doğru ilerlerken Google neden böyle bir karar aldı?

Haberin Devamı

2015’te birkaç Google lideri Reddit AMA’ya katıldı ve burada kablosuz şarjın Nexus 6P ve 5X’te görünmemesiyle alakalalı konuşmuşlardı. USB-B’nin (micro-USB) çok yavaş olduğunu gerekçe gösteren çalışanlar, kablosuz şarj etmenin standardın dışında kaldığını belirtmişlerdi.

USB-C'nin bir seçenek haline gelmesinden sonra, Google buna tekrar geçiş yapma zamanının geldi fikrine kapıldı. Kablosuz şarj telefonları aynı zamanda kalın yapacağından takma kolaylığı, hızlı şarj ve inceliği optimize etmek kablosuz yerine Pixel 2'de Type C kullanıldı.

Google, en yeni Pixel cihazları grubunda kablosuz şarjdan kaçınmakla aslında büyük bir hata yaptı. En büyük rakiplerinin kablosuz şarja destek vermesi ve gelecekte bunun cihazların vazgeçilmez bir parçası olması onu diğer üreticilerin gerisinde bırakabilir.