Teknoloji Google ve Uber mahkemede karşı karşıya gelecek

Google ve Uber mahkemede karşı karşıya gelecek

03.05.2017 - 14:15 | Son Güncellenme:

Google, Uber’in sürücüsüz otomobil teknolojini kendisinden çaldığı iddiasıyla geçtiğimiz şubat ayında dava açmıştı. Şimdi ise Google ve Uber, paten ihlali gerekçesiyle ilk kez mahkemede karşı karşıya gelecek.

Google ve Uber mahkemede karşı karşıya gelecek

Google'ın Uber'e ticari bilgilerini ve teknolojisini çaldığı gerekçesiyle dava açtığını daha öncesinde sizlere aktarmıştık. San Francisco'da görülecek davanın ilk duruşmasında, Yargıç William Alsup’un Uber'in Google'dan bazı önemli sırları çaldığı suçlamasıyla ilgili soruşturma talimatı vermesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Google'nın ana şirketi Alphabet’in sürücüsüz otomobil projesi Waymo, şubat ayında kendisine ait ticari bilgileri ve teknolojik tasarımları çalmakla suçladığı Uber'e dava açmıştı. Eski Waymo yöneticisi Anthony Levandowski'nin şirketten ayrılıp Uber'e geçmeden önce 14 binden fazla belgeyi indirdiği ve bunları beraberinde götürdüğü iddia ediliyor.

Anthony Levandowski, Google'dan ayrıldıktan sonra Otto adında bir şirket kurmuştu. Sadece yedi ay sonra Uber Otto'yu 700 milyon dolar karşılığında satın almıştı.

Uber Genel Müdürü Travis Kalanick, otonom araçların, hala emekleme döneminde olmalarına rağmen, şirketin uzun vadeli başarısı ve geleceği açısından kritik önem taşıdığını söyledi.

Eğer Google Uber’in sırlarını çaldığını kanıtlarsa, mahkeme Uber'in sürücüsüz araç üretmesini yasaklayabilir. Suçlamaları reddeden Uber ise, mahkemenin sürücüsüz araç üretimini durdurmasının şirkete büyük darbe vuracağını söylüyor.