Teknoloji GoPro, Hero 6 Black ve Fusion kamera modellerini tanıttı

GoPro, Hero 6 Black ve Fusion kamera modellerini tanıttı

29.09.2017 - 10:16 | Son Güncellenme:

GoPro, merakla beklenen yeni aksiyon kamerası Hero 6 Black modelini tanıttı. Bunun yanında GoPro, 360 derecelik çekimler yapabilen Fusion ve Karma drone'u için yeni yazılımı duyurdu. Peki GoPro Hero 6 Black'in fiyatı ne kadar?

GoPro, Hero 6 Black ve Fusion kamera modellerini tanıttı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Doğa sporları ve aksiyon tutkunlarının favori ekipmanlarından olan GoPro, yeni ürünlerini tanıttı. Şirket, Hero 6 Black ve Fusion kamera modellerinin yanında Karma için yeni yazılım güncellemesini kullanıcılara sundu.

GoPro Hero 6 Black, 60 kare 4K çözünürlükte vdeo çekimler yapabiliyor. Kamera 3840 x 2140 piksel çözünürlüklü Ultra HD video kaydı gerçekleştirebiliyor. Daha yüksek kareler, doğru ayarda daha güzel olabilecek pürüzsüz bir görünüm sunar. Daha da önemlisi, yavaş hareketli görüntüler oluşturmayı mümkün kılıyorlar.

Kullanıcılar artık 2.7K'lik bir çekimde 120 fps, 1080p'de 240 fps'lik tamamı yavaş çekimler de yapabilecek. Bu da görüntülerin herhangi bir kekemelik olmadan 10 kat daha yavaş oynatıldığı anlamına geliyor. Elbette, yine de 24 veya 30 fps gibi daha fazla standart kare hızında çekim yapmaya devam edeceksiniz. Hero 6 Black, tüm çekimleri akıllı telefonunuza üç kat daha hızlı aktarmak için 5GHz Wi-Fi kullanıyor. GoPro aynı zamanda geliştirilmiş görüntü sabitleme vaat ediyor, ancak yine de optik değil, dijital olarak yapılıyor.

Haberin Devamı

GoPro, Hero 6 Black ve Fusion kamera modellerini tanıttı

Yeni kamera hala JPG veya RAW formatında 12 megapiksel fotoğraf ve GoPro'un Geniş Dinamik Aralık modu il çekim yapıyor. Fakat Hero 5 Black'ten daha düşük ışıkta daha iyi performans göstereceği ve her durumda daha iyi bir görüntü kalitesi sunacağı tahmin ediliyor.

Hero 6, 10 metreye kadar su geçirmez hale geldi. Arka tarafta 2 inç LCD dokunmatik ekrana sahip böylecek GPS, ses kontrolleri ve çekimleriniz için kaçınılmaz olan bazı ayarları buradan kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu arada su altında kullanabilmek için ekstra bir kılıfa ihtiyacınız yok.

Tüm görüntü kalitesi ve performans gelişmeleri büyük oranda Socionext adlı bir şirket tarafından GoPro için özel olarak oluşturulmuş yeni bir özel işlemci olan GP1 sayesinde gerçekleşti. Daha önce ise Ambarella işlemciler kullanılmaktaydı.

GoPro Hero 6 Black 499 dolarlık fiyat etiketiyle yurt dışında satışa sunuldu.

GoPro Fusion

GoPro'nun CES 2016'dan beri konuştuğu 360 derece kamera nihayet piyasaya çıkıyor. Şirket, Fusion kamerasını yaz boyunca yürütülen pilot programından çıkardı ve bu ayın ilerleyen aylarında mağaza raflarına koyacak. CEO Nick Woodman'ın San Francisco'daki şirket etkinliğinde sahnelediği gibi, potansiyel olarak Fusion'ın gözünden daha fazlasını sunuyor. Şirket sonunda 5.2K dairesel kamerası Fusion’ın resmi duyurusunu gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Fusion, 5.2K çözünürlükte, saniyede 30 kare hızında ya da 3K çözünürlükte, saniyede 60 kare hızında video 360 derece video kaydı gerçekleştirebiliyor. Buna ek olarak 18 megapiksel çözünürlüklü küresel fotoğraflar da çekebiliyor. Kutudan çıktığında suya dayanıklı ve şirkete göre tüm GoPro bağlantıları ile uyumlu.

GoPro, Hero 6 Black ve Fusion kamera modellerini tanıttı

Fusion ayrıca, GPS, Wi-Fi ve Bluetooth gibi gerekli sensör ve radyoların yanı sıra, kameranın küresel çekimi stabilize etmek için kullandığı bir ivmeölçer, jiroskop ve pusulaya da sahip. Ses kontrolü bile var. GoPro'un profesyonel 360 derece çözümleriyle karşılaştırıldığında, çok daha erişilebilir bir kamera.

360 derecelik çekimlerin yanı sıra, 360 derecelik, her yönden ses kaydı da, yerleştirilmiş olan bir dizi mikrofon sayesinde gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

İçerikler 360 derece kamerayla her açıdan çekildiği için, videonun bakış açısını da dinamik şekilde değiştirmek mümkün oluyor. GoPro Fusion’ın yazılımındaki "OverCapture" modunu kullanarak yapılmış olan üç boyutlu çekimlerden geleneksel iki boyutlu videoları çekebilirsiniz.

GoPro Fusion kasım ayında, 699 dolarlık yurt dışı fiyatıyla piyasada olacak.

GoPro Karma

GoPro, Hero 6 Black ve Fusion kamerasını tanıttığı etkinklikte Karma drone ile ilgili sadece yeni bir yazılım güncellemesi çıkaracağını söyledi. Bildiğiniz üzere GoPro’nun geçen yıl tanıttığı Karma adlı drone, piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra, havada uçarken aniden yere çakılma sorunu nedeniyle piyasadan toplatılmtıştı. Bu yılın başlarında ise güncellenerek yeniden piyasaya sürülmüştü.

GoPro, Hero 6 Black ve Fusion kamera modellerini tanıttı

GoPro, "Follow" (Takip Et) ve "Watch" (İzle) olmak üzere iki yeni çekim modunu Karma drone’a ekleyecek. İlki, tahmin ettiğiniz gibi Karma'nın sizi takip etmesine izin veriyor, ancak küçük bir imtiyaz var. Sadece denetleyiciyi takip ediyor. Gerçekte, bu ya bir sorun değil ya da oldukça pratik. Karma'nın arabanızı takip etmesini isterseniz de harika bir özellik. Follow ise bir sahne içinde drone’un sizi takip etmesi için getiriliyor.

Haberin Devamı

Bununla birlikte GoPro, Cable Cam adlı başka bir mod daha kullanıcılara sunuyıor. Bu modda drone’un uçuş rotası boyunca 10 geçiş noktası belirleyebiliyorsunu. Karma’da engele çarpmayı önleyecek özellikler bulunmadığından, daha çok sıradan GoPro sahiplerine hitap ediyor.