Teknoloji Herkes bu düğmeyi bekliyor!

Herkes bu düğmeyi bekliyor!

18.10.2013 - 21:20 | Son Güncellenme:

Küçük bir proje olarak başlayan fikir, dünyanın dört bir yanından insanların tam 1 milyon 300 bin TL toplamasını sağladı! Akıllı telefon deneyimini değiştirebilecek güçteki “Pressy”, mart ayında piyasada

Herkes bu  düğmeyi bekliyor

New York’ta yaşayan Nimrod Back ve Boaz Mendel, akıllı telefonların istediğimiz şeylere ulaşmayı hızlandırdığını ancak bunun yeterli olmadığını düşünüyorlardı. Akıllı telefonların üzerinde bulunan düğmeler, yalnızca sesi açıp kapatmak gibi önceden belirlenmiş işlevler için kullanılabiliyordu. Oysa kullanıcısına kitap okumaktan, fotoğraf çekmeye birçok farklı kullanım alanı sunan cihazları kontrol etmek daha kolay olmalıydı. Back ve Mendel, kullanıcıların kendilerinin atayabileceği görevleri yerine getirecek “evrensel” bir “düğme” üzerinde çalışmaya başladılar.

Kickstarter’da olay yarattı!
Proje, online bağış/yatırımcı platformu Kicstarter’a yüklendi. Nimrod Back ve Boaz Mendel, Pressy’nin seri üretimi için 40 bin dolar toplamanın yeterli olacağını düşünüyordu.
Ancak “Pressy” kısa sürede herkesin dikkatini çekti. Neredeyse tüm akıllı telefon kullanıcılarının “keşke olsa” dediği cihaz için başlayan kampanyaya 28 bin 818 kişi katıldı ve ihtiyaç duyulanın tam 17 kat fazlası yani 695 bin 138 dolar (yaklaşık 1.380.000 TL) topladılar.

Pressy ne işe yarıyor?
Peki herkesin merakla beklediği “Pressy” tam olarak ne yapıyor? Şimdilik sadece Android telefonlarla uyumlu olan bu düğme, telefonunuzun kulaklık girişine takılıyor. Daha sonra beraberinde gelen uygulamayı yükleyerek kullanmaya başlıyorsunuz. Hazırda üç işlevle gelen Pressy’ye dokunduğunuzda “fener” modunu açabiliyor, telefonu sessize alabiliyor ve fotoğraf çekebiliyorsunuz. Bu işlevleri kendiniz de değiştirebiliyorsunuz.
Örneğin, eğer sürekli aynı kişiye mesaj gönderiyorsanız, Pressy’yi buna göre ayarlayıp, üzerine üç kere hızlıca dokunduğunuzda önceden belirlediğiniz kişiye gönderilmek üzere mesaj penceresinin açıldığını görebiliyorsunuz.
Aynı şekilde, düğmeye iki kez uzun süreli dokunarak Facebook’ta check-in yapabilir, ya da iki uzun bir kısa dokunma ile kamerayı açabilirsiniz.
Kısacası, Pressy ufacık boyu ile akıllı telefon dünyasında taşları yerinden oynatacak güce sahip gibi görünüyor. Kim bilir, belki de iPhone 6’da “programlanabilir düğme” özelliği, standart olarak sunulur. Mart ayında piyasaya çıkması beklenen Pressy’nin fiyatı kargo dahil 60 TL.
Şimdilik sadece Android’de çalışsa da, gelecekte IOS ve Windows Mobile sürümlerinin çıkabileceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Teknoloji turu

En hızlısı 5S: Which? dergisi, Apple, Samsung, HTC ve LG’nin amiral gemilerini test etti. Testin galibi Apple iPhone 5S olurken, ikinci sırayı LG G2, üçüncülüğü de Samsung Galaxy S4 aldı. HTC’nin “yıldızı” HTC One ise, kendisine iPhone 5c’nin hemen önünde, 4. sırada yer bulabildi.
Google sır tutamıyor: Google’ın merakla beklenen telefonu Nexus 5’le ilgili ortaya çıkan bilgi “sızdırılmanın” da ötesine geçti. Nexus 5 daha piyasaya çıkmadan 349 dolar fiyat etiketiyle Google Play’de kısa bir süre için vitrine çıktı. Bu “hata” hemen düzeltildi.
El hareketiyle beğeni: ABD’de yapılan bir patent başvurusu, Facebook’un “beğen” tuşunun yerini Google’ın “el hareketleriyle” doldurmayı planladığını ortaya çıkardı. Kullanıcıların beğendiği şeyin önünde ellerini kalp şeklinde birleştirmesi “beğen” işlevini çalıştıracak.

Haberin Devamı

Bir çantada iki kuş

HP?SlateBook x2, çok güçlü işlemcisi, uzun pil ömrü ve gösterişli ekranı ile şaşırtıcı bir deneyim sunuyor

HP, tablet ve dizüstü bilgisayarı tek tuşla birbirinden ayırdığı SlateBook x2 modeliyle tüketicilere farklı bir deneyim sunuyor.
SlateBook x2, Nvidia Tegra 4 mobil işlemcili ilk dönüştürülebilir Android ürün.
İşlevselliğe uygun ekstra mini klavyeyle gelen 10. 1inç tablet, gri ve mat plastik bir kapakla kaplı. Yuvarlak kenarlıkları ince görünmesini sağlıyor. Dış yüzey parmak izi yapmaması açısından iyi ama çizilmelere karşı hiç dayanıklı değil. Boyutlarına göre toplamda 1.27 kg ağırlığıyla pek de hafif sayılamıyor. Güç/kilit düğmesi ekranın arkasında yer aldığından tablete yanlışlıkla komut verebiliyorsunuz.
Cihazın ekranı 1920x1200p çözünürlüklü IPS bir panel. Parlak ve hoş bir görüntü sağlayan ekran canlı renkleri ve keskin hatları bir araya getirse de kimi renklerde doygunluk tam oturmuyor. Klavyeyse geleneksel formların aksine netbook ebatında. Tuş boyutları ufak olduğundan parmaklarınız yanlışlıkla başka yerlere dokunup eğlencenizi yarıda kesebiliyor. Klavyedeki touchpad’in dokunmatik hassasiyeti son derece iyi. DTS Sound+’lı stereo hoparlörden gelen ses, sert ve çarpıcı bir netlikte.
Android sürümü 4.2 olan cihaz, aynı işletim sistemli tabletler arasında 1.8 GHz NvidiaTegra 4 işlemci ve 2GB RAM’le en iyi performansı vaat ediyor. Uygulamaların açılışında ve geçiş yaparken çok az bir yavaşlama olsa da, oyunlarda güçlü işlemci ile GPU kendisini göstererek görüntünün akıcı şekilde ilerlemesini sağlıyor. 32 GB hafıza oldukça yeterli ancak cihaz SD kart desteği de sunuyor. Panelin arkasındaki 2MP kamera, gündüz çekimleri için yeterli. Tablete gücünü 3.375mAh’lik, klavyeye ise 2.960mAh’lik pil sağlıyor. Bu iki pil sizi 9 saate kadar idare edebiliyor.
İş ve eğlence için ideal diyebileceğimiz 2’si bir arada SlateBook x2, tek fiyatta tablet ve dizüstü bilgisayar keyfi yaşatıyor. 1.199 TL.

Haberin Devamı

TEKNOLOJİ PAZARI

El kadar konsol

Mad Catz’in mikro oyun konsolu M.O.J.O oldukça iddialı. Android 4.2 ile gelecek konsol, 1.8GHz 4+1 çekirdekli Tegra 4 işlemci ve 2GB RAM’e sahip. 16GB depolama birimi ve 128 GB’a kadar microSD desteği bulunan ürünün C.T.R.L adlı özel bir gamepad’i de var. 250 dolar.

Haberin Devamı

Kalori tarayıcı

Yağ, glüten gibi maddelerden uzak kalması gerekenler TellSpec ile gıdaların içindeki kimyasal bileşenleri analiz edebiliyor. Ürün, alerjenler, kimyasallar, besin ve gıda maddeleri hatta kalori de listeleyebiliyor. Herhangi bir gıda türüne alerjiniz varsa sizi uyaran ürün, günlük kalori hedefinize ulaşmanızda yardımcı olabilir. Aygıt, analiz için spektrometre kullanıyor. 150 dolar.

Güç bileğinizde

Günlük aktivite yardımcınız FitBit Force bileklik satışta. Attığınız adımlar, kat edilen mesafe, yakılan kalori, tırmanılan merdiven gibi aktif dakikalarınızın verilerini kaydeden bileklik, bunları ufak OLED ekranında gösterebiliyor. Takıldığında geceleri de sizi kontrol eden ürün, uyku sürenizi ve kaç kez uyandığınızı not ediyor. Sessiz ve titreşimli alarmıyla da barışçıl bir uyandırma sağlıyor. PC/telefonla senkronize olabilen Force, 130 dolar.

Alışılmışın dışında

Valve, alışkın olduğunuz kontrol kumandalarına benzemeyen Steam Controller’ı duyurdu. Estetik ve ergonomik kumanda, bugünün ve geleceğin oyunlarıyla uyumlu. Dokunsal geribildirim teknolojisinden faydalanan ürünün üzerinde iki adet dairesel trackpads ve dokunmatik ekran bulunmakta. Steam’le uyumlu olan ve tuş kombinasyonunu oyuna otomatik atayan pad, FPS gibi oyun türlerinde farklı deneyimler yaşatacak.

Haberin Devamı

Yeni uygulamalar

Hardfox Six Pack (WP8/Android) Ücretsiz
Kişisel antrenör uygulaması, 42 günlük eğitimle karın kaslarınızı güçlendirip heykel adam olmanızı sağlayacak.

Hungry Jelly (iOS) 1.79 TL
Fizik tabanlı oyunda çok aç Jelly ile tahtaları kırıp, tntleri patlatıp, ipleri kesip şekerleri yemeye çalışacaksınız.

Appy geek (iOS/Android/WP) Ücretsiz
Teknoloji dünyasında en sevdiğiniz konuların haberlerini güvenilir kaynaklardan ve fotoğraflı bir şekilde görüntüleyebilirsiniz.

İddaa Tahmin (iOS/Android) Ücretsiz
İddaa’da kazanmanızı kolaylaştıracak kuponları, canlı ve biten maç sonuçlarını, uzman yazarların tahminlerini ve günlük kuponlarını bu uygulamada bulabilirsiniz.