Teknoloji Hotmail ve Yahoo Arasındaki Ezeli Rekabet!

Hotmail ve Yahoo Arasındaki Ezeli Rekabet!

10.01.2014 - 14:44 | Son Güncellenme:

Yahoo başlangıçta hayatımıza arama motoru olarak girdi. Ardından mail servisleri ile hizmet verdi ve Hotmail ile ezeli bir rekabet yaşadı.

Hotmail ve Yahoo Arasındaki Ezeli Rekabet

Yahoo; ilk olarak hayatımıza arama motoru olarak girdi. Kendini geliştirip kullanıcı sayısında artış olan yahoo, e-posta hizmeti de vermeye başladı. Yahoo 7 milyar sayfa gösterimi ile dünyanın en çok ziyaret edilen 4.sitesidir. Yahoo kendi içerisinde oldukça gelişmiştir.

Haberin Devamı

İnternet kullanımı her geçen gün ülkemizde değil dünya ülkelerinde bile hızla artmaktadır. Hızla artan kullanıcı sayısında artış olan e-posta hizmeti de veren sitelerde gün geçmiyor ki daha değişik reklâm ve programlar kullanılmaya başlansın. Yahoo ilk internet ortamında fazla kullanıcısı olmazken şimdiler de kullanıcı sayısındaki artış nedeni ile ilk sıralara çıkmaya başladı. Yahoo kullanım olanakları ile diğer e-posta hizmetlerinden farklı hizmetler vermektedir.

Hotmail kullanım oranı ve kullanıcı sayısı olarak e-posta hizmeti alanında ilk hizmet veren site olma özelliğini hala taşımaktadır. Hotmail ilk hayatımıza girdiği andan itibaren kullanılma özellikleri bakımından herkes tarafından sevilip kullanıldı. Uzun yıllar rekabet ortamından uzak olarak açık ara zirve de kaldı. Zirvedeki yerini bırakmak istemeyen Hotmail son yıllarda kendini yenileyerek kullanıcıları için daha renkli ve kolay kullanım olanağına sahip olmaktadır. Hotmail aynı kullanıcıları Outlook hizmetine geçiş yaptı. Outlook hizmetine geçiştiği gün 1 milyon kullanıcıya ulaşan Hotmail, yeni e-posta sitesinde de çok sevildi. Tüm gününü internet ortamında çalışarak yâda dosya gönderimi sağlayarak geçiren insanlar için vazgeçilmez bir kullanım imkânına sahip olmakta. Eski ve yeni kullanıcılar Hotmail açma sitesindeki bu yenilik sayesinde, Hotmail değer kaybetmeden yeni kullanıcılarına ev sahipliği yaptı. Hotmail açma sitesi daha renkli ve değişik logolarla siz kullanıcıları için daha değişik bir iletişim imkânı sağlamakta.

Haberin Devamı

Hotmail ile Yahoo, yahoonun internet ortamında e-posta servisi verdiği andan beri rekabet ortamında başa baş gitmeye başladılar. Yahoo ve Hotmail aynı e-posta iletimi gibi görünse de iki e-posta hizmeti de birbirlerinden farklı ve değişik hizmetler vermektedirler. Kullanıcıları tarafından her iki e-posta hizmeti de çok sevilip kullanılmaktadır. Hotmail ve Yahoo her geçen gün kullanıcı sayısında artmalar yaşanmaktadır. Hotmail ve Yahoo, e-posta kullanımı bu kadar artan dünya ülkelerinde günler geçtikçe birbirleriyle rekabet ortamında çekişmelere devam edecektir.