Teknoloji IBM’in iOS için Uyku Takibini Watson Yapacak

IBM’in iOS için Uyku Takibini Watson Yapacak

03.03.2016 - 14:44 | Son Güncellenme:

Kötü uyku alışkanlığınız bütün gününüzün kötü geçmesini mi sağlıyor? Eğer Apple Watch ya da iPhone sahibiyseniz IBM Watson’dan SleepHealth uygulamasını kullanabilirsiniz.

IBM’in iOS için Uyku Takibini Watson Yapacak

Bu uygulama IBM’in ilk Health Cloud uygulaması. Program geçen yıl Apple ve Johnson & Johnson desteği ile başladı. Programın arkasında yatan fikir ise kullanıcılar, araştırmacılar ve doktorlar için Apple’ın açık kaynaklı ResearchKit’ini ve iOS cihazlarında bulunan sensörleri kullanarak uyku takibi yapmak. SleepHealth programı için IBM, Amerikan Uyku Apnesi Vakfı ile beraber çalışıyor ve uyku kalitesinin üretimi, tepkiyi, medikal durumu ve genel sağlık durumunu nasıl etkilediğini araştırıyor.

Haberin Devamı

IBM Apple Watch’ta ve iPhone’da bulunan hareket ve kalp ritmi sensörlerini kullanıyor. Bu sensörler uyuyakaldığınızda aktif oluyor ve uyku süresindeki hareketlerinizi kaydediyor. Daha iyi uyku alışkanlıkları için Apple Watch‘a özel olarak geliştirildi. Uyku takibinde derin uyku veya hafif uyku dönemleri takip edilebiliyor. Kişinin gece hangi saatler arasında en verimli uykusunda olduğu anlaşılıyor. Ayrıca iOS 9.3 kullanıma açıldığında SleepHealth aynı zamanda Apple’ın yeni özelliği Night Shift‘i de kullanacak. Bu yeni özellikle beraber SleepHealth uyumadan önce ışığın parlaklığını düşürecek ve ResearchKit’e bununla ilgili veri kaydı yapacak. Kar amacı gütmeyen sağlık araştırmacıları için IBM ayrıca Watson Health for ResearchKit’i duyurdu. Kullanıcılar uygulamadan sağlık tavsiyesi almak dışında bilimsel araştırmalara katılma, araştırma sorularını cevaplama gibi araştırmalara da katılabilecek. Bu sayede kullanıcılar kendi sağlıkları hakkında daha fazla bilgi sahibi olacak.

Hayat Kurtaran Mobil Uygulama