Teknoloji Instagram Şifresi Nasıl Değiştirilir? Instagram Şifremi Unuttum Diyorsanız Ne Yapılmalıdır?

Instagram Şifresi Nasıl Değiştirilir? Instagram Şifremi Unuttum Diyorsanız Ne Yapılmalıdır?

16.05.2021 - 03:53 | Son Güncellenme:

Dünya'nın en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında kuşkusuz Instagram zirveyi oynamaktadır. Dünya genelinde Instagram kullanıcısı oldukça fazladır. Hal böyle olunca Instagram popüler bir uygulama olmuştur. Instagram şifresi kullanıcılar tarafından da zaman zaman unutulmaktadır. Unutulan Instagram şifresini bulmak için bazı yollar vardır. Peki Instagram şifresi nasıl değiştirilir? Instagram şifremi unuttum nasıl kurtarabilirim? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Instagram Şifresi Nasıl Değiştirilir Instagram Şifremi Unuttum Diyorsanız Ne Yapılmalıdır


Unutulan Instagram şifresini bulmak için kullanılan bir takım yöntemler vardır. Eğer siz de kendi hesabınızın şifresini unuttuysanız bu adımları izleyerek kolay bir şekilde şifrenizi değiştirebilir ve şifrenize erişebilirsiniz.

Instagram Şifresi Nasıl Değiştirilir?

Instagram şifrenizi değiştirmek için sağ altta yer alan profilinize tıklayın. Daha sonra sağ üstte üç çizgi olan bir ayarlar kısmı göreceksiniz. Sağ üste tıklayarak en altta bulunan ayarlar kısmına tıklayın. Daha sonra burada bazı seçenekler göreceksiniz. Hemen 4. sırada yer alan güvenlik sekmesine tıklıyoruz.

Açılan sayfada şifre seçeneği gelecektir. Şifre seçeneğine tıkladıktan sonra mevcut şifre ve yeni şifre bilgileri istenecek. Mevcut şifreye şuan da kullandığınız şifreyi yazın. Yeni şifre yerine de yeni oluşturmak istediğiniz şifreyi yazarak sağ üstte bulunan tik işaretine tıklayarak şifrenizi değiştirebilirsiniz.

Instagram Şifremi Unuttum Diyorsanız Ne Yapılmalıdır?

Instagram şifrenizi unuttuysanız şifre girme yerine gelerek burada yer alan "şifremi unuttum" seçeneğine tıklayın. Daha sonra buraya hangi e-posta adresinizi kullanıyorsanız e-posta adresinizi girin. E-posta adresinizi girdikten sonra size bir doğrulama linki gelecektir. Eğer e-posta adresi doğrudan Instagram hesabı ile uyumlu ise gelen linke tıkladıktan sonra yeni şifre penceresi gelecektir. Burada yeni şifrenizi girerek parolanızı kurtarmış olursunuz. Eğer Facebook hesabınız ile Instagram hesabınız bağlı ise Facebook ile de şifrenizi yenileyerek şifrenizi tekrardan kurtarabilirsiniz.