Teknoloji Intel'in giyilebilir cihaz bölümünü kapattığı iddia ediliyor

Intel'in giyilebilir cihaz bölümünü kapattığı iddia ediliyor

21.07.2017 - 15:15 | Son Güncellenme:

Intel'in giyilebilir ürün geliştirmekten gerçekten vazgeçtiği, akıllı saatler ve fitness takip cihazları üzerinde çalıştığı birimi bundan iki hafta önce kapattığı iddia ediliyor.

Intelin giyilebilir cihaz bölümünü kapattığı iddia ediliyor

CNBC'nin haberine göre Intel, akıllı saatler ve fitness takip cihazları üzerinde çalıştığı birimini iki hafta önce kapattı. Resmi adı "Yeni Teknolojiler Grubu" olan birim, faaliyetlerini ileri teknolojiler bölümünün altında sürdürüyordu. İleri teknolojiler bölümünün bundan sonraki dönemde artırılmış gerçeklik üzerine çalışacağı söyleniyor.

Haberin Devamı

İddialar doğruysa bu, Intel'in son dönemde vazgeçtiği ikinici kez proje olacak. Intel, geçtiğimiz haziran ayında da Raspberry Pi’ye rakip geliştirmeye yönelik çalışmalarını durdurmuştu.

Intel birimde çalışanların yüzde 80'iyle 2016'nın kasım ayında yollarını ayırdı. Birimin iş gücü büyük ölçüde kesildiği için iki hafta önce alınan karardan daha az çalışanın etkilendiği belirtildi.

Intel’in giyilebilir ürün biriminde çalışanların büyük kısmı ise Basis’in satın alınmasından sonra şirkete katılmıştı. Giyilebilir ürünler üreten Basis için Intel, 2014’te 100 milyon dolar vermişti.

Intel, ortaya çıkan haberle ilgili henüz açıklama yapmadı. Konuya dair detaylı bilgi 27 Temmuz'da yapılması beklenen ikinci çeyrek değerlendirme toplantısında verilebilir.