Teknoloji İnternet Sitelerinin Güvenilirliği Nasıl Anlaşılır? Alışveriş Sitelerinde Güvenilirlik Kontrolü

İnternet Sitelerinin Güvenilirliği Nasıl Anlaşılır? Alışveriş Sitelerinde Güvenilirlik Kontrolü

17.05.2021 - 04:36 | Son Güncellenme:

İnternet günümüzde oldukça önemli bir yer edinmiştir. Her geçen gün internet kullanımı hız kesmeden artmaya devam etmektedir. Buna bağlı olarak da birçok internet sitesi bulunmaktadır. Online alışverişin giderek artış göstermesine bağlı olarak da alışveriş siteleri de artış göstermektedir. İnternet sitelerinin güvenilirliği nasıl anlaşılır? Alışveriş sitelerinde güvenilirlik kontrolü nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

İnternet Sitelerinin Güvenilirliği Nasıl Anlaşılır Alışveriş Sitelerinde Güvenilirlik Kontrolü

İnternetten alışveriş yapmak son zamanlarda oldukça popülerlik kazanmıştır. Bir internet sitesinden alışveriş yapılacağı zaman öncelikli olarak güvenilirliğinden emin olunmak istenir. Güvenilir bir internet sitesinden alışveriş yapmak isteyen kişiler alışveriş sitelerindeki güvenirlik kontrolünü de yapmak ister.

İnternet Sitelerinin Güvenilirliği Nasıl Anlaşılır?

Bir internet sitesinin güvenilir olup olmadığını anlamanın çeşitli yolları bulunmaktadır. Öncelikli olarak bir internet sitesinin güvenilir olduğuna dair adres çubuğunu kontrol etmeyi tercih edebilirsiniz. Güvenilir bir internet sitesinin adres çubuğunda yeşil bir kilit sembolü yer alır. Aynı zamanda adres çubuğunda bulunan alan adının incelenmesi de internet sitelerinin güvenirliği hakkında bir ipucu niteliğinde olabilir.

İnternet sitelerinin güvenilir olmadığını anlamanın bir diğer yolu da sitede çok fazla reklam bulunması olarak ifade edilebilir. İnternet sitelerinde alışveriş yapmadan önce güvenilirliği hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir.

Alışveriş Sitelerinde Güvenilirlik Kontrolü

Bir internet sitesinin alan adında yer alan birden fazla sembol ve tirenin varlığı şüphelenmenizi gerektiren bir neden olabildiğinin habercisidir. Gerçek şirketlerin adının taklidi niteliğindeki alan adlarına karşıda dikkatli davranmanızı belirtmekte fayda vardır. Alan adlarının uzantıları da güvenirlikleri hakkında bilgi vermektedir.

Özellikle ".biz" ve ".info" uzantısına sahip olan alan adlarının güvenilir olmadığı söylenebilir. Bunun tam tersine ise ".edu" ve ".gov" uzantılı adreslerin ise güvenilir olduğu söylenebilir. Bunun yanında bazı sitelerden de link doğrulaması ve araştırması yaparak da sitenin güvenilirliği hakkında bilgi edinmek mümkündür.