Teknoloji Inverter Nedir, Ne İşe Yarar? Inverter Nerelerde Kullanılır?

Inverter Nedir, Ne İşe Yarar? Inverter Nerelerde Kullanılır?

10.02.2021 - 01:40 | Son Güncellenme:

İstenilen güç, frekans ya da güç değerlerinde AC akımın elde edilmesi invertör sayesinde gerçekleşir. Yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretmek için, arabalar, gemiler veya kamp alanları gibi mobil ortamlarda çalışmak üzere televizyonlarda ve ışıklarda invertörler kullanılır. Inverter nedir, ne işe yarar ve Inverter nerelerde kullanılır tüm detaylarıyla derledik.

Inverter Nedir, Ne İşe Yarar Inverter Nerelerde Kullanılır

 İnvertörlerde mekanik kapasite kontrolü ile enerji tasarrufu sağlar, ani düşük deşarjlı motor kalkışı sağlanır. İnvertör ile bakım onarım masrafları azalırken doğal kaynaklardan kaliteli elektrik üretebilme imkanı tanır.

Haberin Devamı

 Inverter Nedir?

 Bir inverter (invertör), elektrik dönüşümünün bir öğesi olduğu inverter nedir sorusuna cevaptır. İnvertör olarak da adlandırılabilir. Herhangi bir doğru akım (DC) kaynağından alınan voltajı dönüştürür ve alternatif akımın (AC) frekansı olan sabit veya değişken genlikte bir voltaj elde eder

 İnvertörler, yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretmek için kullanılır. Ayrıca, mobil cihaz olarak kullanılan herhangi bir TV'nin aydınlatması için de kullanılır. Temel amacı dalgalanmaları, dengesizlikleri ve sistem kesintilerini önlemektir. Bu durumda sistem daha dengeli, etkili ve verimli çalışacaktır. Herhangi bir mekanik bileşende oluşabilecek hasarı minimuma indirir. Bu şekilde mekanik parçaların ömrü uzatılabilir ve maliyetler azaltılabilir.

Haberin Devamı

 Enerji alanında da invertörler görülebilir. Örneğin kaliteli, dengeli ve kesintisiz bir enerji için güneş ve rüzgar gibi kaynakları kullanır.

 Inverter Ne İşe Yarar?

 Şebekeden gelen yüksek gerilim akımını daha uygun 220 V akıma dönüştürmek için kullanılır. Aksi takdirde akımı kullanamayız. Ayrıca 12V, 24V, 48V doğru akım 220V alternatif akıma çevrilir. Hız ayrıca 0,5 Hz ile 2000 Hz arasında da ayarlanabilir. Elektrik dalgalanmaları bobine ve kondansatöre temiz bir şekilde iletilir.

 Inverter Nerelerde Kullanılır?

  • Kesintisiz ve primer anahtarlamalı güç kaynaklarında
  • Elektrikli araçlarda
  • Güneş enerjisi sistemlerinde
  • Anahtarlamalı güç kaynağının yapı taşı olarak
  •  Motor hız kontrolü devrelerinde