Teknoloji iOS 12'de kullanıcıların görmek istedikleri yeni özellikler neler?

iOS 12'de kullanıcıların görmek istedikleri yeni özellikler neler?

01.06.2018 - 15:15 | Son Güncellenme:

Apple kullanıcılarının iOS 12'den beklediği özellikleri neler? Apple'ın 2018 Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC) hızla yaklaşıyor ve her zamanki gibi gösterinin yıldızı yazılımları olacak. iOS, macOS, watchOS ve tVOS, bazı yükseltmeler ve yeni özellikler alacak. İşte iOS 12'den beklenen yenilikler...

iOS 12de kullanıcıların görmek istedikleri yeni özellikler neler

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple'ın geleneksel Dünya Geliştiriciler Konferansı ya da WWDC, 4-8 Haziran tarihleri arasında San Jose'daki McEnery Convention Center'da gerçekleştirilecek.

Apple'ın WWDC 2018 etkinliğinde iOS 12, macOS 10.14, watchOS 5 ve tvOS 12 işletim sistemlerinin yanı sıra iPhone SE 2, Face ID teknolojili yeni iPad ve donanım tarafı güncellenen MacBook Pro modellerini de tanıtması bekleniyor.

Bu platformlar arasında iOS 12 en büyük ve en fazla etkiye sahip olan ürün olacak. Geçtiğimiz yıl iOS 11, çoklu görevler ve Dosyalar uygulaması gibi ihtiyaç duyulan bazı iyileştirmeler getirdi. Ayrıca, iPhone'un Kontrol Merkezi özelleştirilebilir bir tasarıma sahip oldu.

iOS 12 için Apple'ın yıl boyunca değişen özelliklerle birlikte daha fazla kararlılığa odaklandığı söyleniyor. Yine de, görmek istenen birçok özellik yükseltmesi var.

Haberin Devamı

1. Özelleştirilmiş bildirimler

Bildirim Merkezi’ni çağırmak için aşağı doğru kaydırdığınızda dağınık bir görünüm var. Ancak Apple’ın bunu düzeltebileceğine inanıyoruz ve iOS 12’nin bize bunların özelleştirilmesini sağlayacağını umuyoruz.

Bildirimleri uygulamaya göre gruplayabileceğinizi veya iPhone'un ilk başta sizin için en önemli bildirimleri sunan AI'yi düşünün. Apple, kullanıcıların bildirimler için anahtar kelimeler belirlemesine izin bile verebilir. Örneğin, adınız bir uygulamada belirtilmişse, öncelikli olacaktır. En azından, bildirimler için yeni ve daha sezgisel bir görünüm iOS 12'de hoş bir özellik olabilir.

2. Sistem genelinde Karanlık Mod

iOS'taki Karanlık Mod, çok sayıda kullanıcıyı mutlu etmenin basit bir yolu olacak. iOS 11'de bazı kullanıcılar Smart Invert ile benzer bir etkiye sahip olduklarını buldular. Ancak gerçek bir Karanlık Mod ile aynı değil.

Karanlık Mod, pil ömrüne yardımcı olacak ve birçok uygulamada daha parlak bir deneyim sunacak.

3. FaceTime için grup çağrıları

FaceTime önemli bir güncelleme aldığından beri epey süre geçti. Bu yılki iOS güncellemesi, uzun zamandır istenen Grup Aramalarını getirebilir. Instagram ve HouseParty gibi diğer uygulamalar da göz önüne alındığında, Apple'ın yükselme zamanı geldi.

Haberin Devamı

FaceTime için başka bir istek de AR entegrasyonu olurdu. Mac'teki eski Fotoğraf Kabini efektlerini hatırlayanlar için, bunların dinamik olarak çalışabilecek bir 2018 güncellemesi olduğunu düşünün.

4. iPad Pro'da çoklu görevlerin temizlenmesi

Apple, iOS 11 ile birlikte iPad’lerin gerçek çoklu görev işlemlerini gerçekleştirmesine olanak sağladı. Dosyalar, iOS için ilk gerçek dosya yönetim sistemi oldu. O zamandan beri, kullanıcılar daha fazlası için can atıyor.

iPhone X’deki bazı jestlerin iOS 12 ile birlikte iPad’lere getirmesi, çoklu görev özelliğinin çok daha işlevsel olmasını sağlayabilir. Apple'ın edindiği otomasyon uygulaması Workflow ile entegrasyon tabletlerdeki görevleri tamamlamada yardımcı olabilir.

5. Daha akıllı Siri

Akıllı asistanlar söz konusu olduğunda Siri, Amazon'un Alexa'sı ve Google Asistan'ın biraz gerisinde kalıyor. İyileştirmelere ihtiyaç duyulmakta ve en çok istenen şey de farklı seslerle Siri'yi genişletmek. Bu, HomePod için büyük bir kazancın yanı sıra iOS'ta çok kullanıcılı desteğin geliştirilmesini de beraberinde getirecek.

Haberin Devamı

6. Notlarda optik karakter tanıma

Notlar, kullanıcıların notları paylaşmasına, listeler oluşturmasına, Apple Pen veya parmağınızı doğal olarak kullanmasına ve belgeleri PDF olarak taramasına olanak tanıyan yükseltmelerle iOS 11'de büyük bir güncelleme aldı. Bir sonraki ideal hareket OKT yani optik karakter tanıma (OCT - optical character recognition) olacak.

Bunu iOS'a dahil etmek, bazı iş akışlarını kolaylaştıran, özellik için ayrı bir uygulama indirme ihtiyacını ortadan kaldıracak. Örneğin öğrenciler, elinde bulunan metinleri kolaylıkla Notlar uygulamasına taratabilir ve dijital ortama aktarabilir.

7. iPhone'da bölünmüş ekran

Geçtiğimiz yıl iPad'de bölünmüş ekran ile gerçek çoklu görevler aldık ve bunu iPhone'da hala bekliyoruz. iPhone’larda ekranı ikiye bölme ve aynı anda iki uygulamayı birden çalıştırabilme özelliği hala yok.

iOS 12 ile iPhone'unuzda en üstte fotoğraflarınız olduğunu ve en sevdiğiniz görüntüleri kolayca yeni e-postalara sürükleyip bıraktığınızı düşünün.

Haberin Devamı

Bonus: Yerli 'Animoji Karaoke'

Animoji, iPhone X'in öne çıkan başka bir özelliği ve hala cihaza özel. Sadece onlarla eğlenceli mesajlar göndermek yerine, kullanıcılar "Animoji Karaoke" videoları oluşturmaya başlayabilir.