Teknoloji iOS 7’de Yüz Tanıma Teknolojisi Mi Olacak?

iOS 7’de Yüz Tanıma Teknolojisi Mi Olacak?

27.06.2013 - 17:01 | Son Güncellenme:

iOS 7 geliştiricileri için yayınlanan Beta sürümlerinin ikincisinde rastlanan API kodları, Apple kullanıcılarını şaşırttı! Yüz tanıma sistemi iOS 7’yle görülecek mi?

iOS 7’de Yüz Tanıma Teknolojisi Mi Olacak

Apple’ın, hisselerinin aksine Android, BB 10, Windows Phone 8 ile yüksek tansiyonlu bir rekabet içine girmesiyle geliştirdiği iOS 7 işletim sistemi, deneme sürümü olan Beta’larla gelişmeye devam ediyor. Ana menü, işlem hızı, kolay ayar menüsü ve uygulama simgelerinin değişmesi gibi birçok özellikle kullanıcısının karşısına çıkması beklenen 7. Nesil işletim sistemi, kamera konusunda oldukça iddialı.

Haberin Devamı

Android işletim sistemli amiral gemisi modellerde rastladığımız, “gülümsemeden çekmeme, gözü açıkken yakalama, yüz tanıma” gibi özellikler tarafından henüz kullanılmış özellikler değilken, iOS 7 sistem dosyaları arasında rastlanılan kodlar, bu nostaljik devrin biteceğine işaret ediyor.

Android’li akıllı modellerde kullanılan Best Shot (En iyi yakalama) özelliğini Apple’a kazandırması beklenen API kodları, kullanıcılar tarafından büyük bir umut oldu. Beta 3’e ait olduğu düşünülen kodların Final sürüme kadar daha da geliştirilebileceği düşüncesini uyandırıyor.

Geçtiğimiz nesillerde de rastladığımız üzere çıkış gününe kadar kamera özelliklerini adeta bir sır gibi saklayan Apple, bakalım bu haberleri doğrulayacak mı? İşin gizemi kaçtı diyerek iptal edilmezse, Apple severler tarafından çok sevilen bir özellik olduğundan bahsedebiliriz.