Teknoloji iPad Tablet Kullanıcıları Android'i de Tercih Ediyor

iPad Tablet Kullanıcıları Android'i de Tercih Ediyor

04.12.2013 - 19:57 | Son Güncellenme:

ABD’de iPad tablet alıcılarının %40’ı aynı zamanda Android kullanıyor

iPad Tablet Kullanıcıları Androidi de Tercih Ediyor

InfoScout araştırma şirketi ABD’de Noel sezonu satışlarının başladığı geçtiğimiz ‘kara Cuma’ gününde bir araştırma yaptı ve alıcıların etkinliği değerlendirildi. Hediyeler arasında en çok talep gören farklı teknik özelliklere sahip iPad’lar oldu (Walmart, Target ve Best Buy olmak üzere üç büyük perakendecinin satış sonuçları değerlendirildi) .

Haberin Devamı

Sadece Best Buy ‘da liderlik Microsoft Surface’in oldu. Diğer iki mağaza zincirlerinde en çok satılan cihaz listesinin ilk iki sırasında iPad mini ve iPad Air vardı.

InfoScout’un verilerine göre Apple tablet alıcılarının yaklaşık %40’ı Android işletim sistemli akıllı telefon sahipleri. Araştırmacıların değerlendirmesine göre bu Google’un mobil işletim sistemi pazarında zafer kazandığını kesinlikle ilan edemeyeceğinin ve Google şirketini uzun ve yorucu bir rekabet yolu beklediğinin bir göstergesi.

Daha öncesinde InfoScout kara Cuma’da oyun konsolları satışı ile ilgili verilerini yayınlamıştı. Xbox One ve Xbox 360’ın payına toplam oyun konsol satışının %30’u, Sony PlayStation 3 ve PlayStation 4’ün her biri için ise %15’er pay düşmüş (Walmart ve Target mağazalarında).