Teknoloji iPhone 5SE Tasarımı Sızdırıldı

iPhone 5SE Tasarımı Sızdırıldı

26.02.2016 - 15:28 | Son Güncellenme:

Çarşamba günü @OnLeaks isimli Twitter hesabından atılan tweetlerden iPhone 5SE’nin tasarımları paylaşıldı.

iPhone 5SE Tasarımı Sızdırıldı

Hesabın sahibi Steve Hemmerstoffer daha önce bir çok telefonun bilgisini sızdırmıştı. Apple’ın yeni iPhone 5SE modelini Mart ayında duyurması bekleniyor. Yeni iPhone’un 4 inç ekranı olacak. Tıpkı iPhone 5s gibi. iPhone 6s‘in 4.7 inç ekranı bulunuyor. 9to5Mac’ten Mark Gurman’a göre iPhone 5se’de tıpkı iPhone 6s’te olduğu gibi hızlı işlemci, Apple Pay ve Live Photos gibi bir çok yeni özellik bulunacak.

Haberin Devamı

Sızdırılan şemalara göre Apple’ın yeni akıllı telefonu iPhone 6s ile iPhone 5s’in karışımı gibi olacak. 4 inçlik ekran boyutu iPhone’un 5. jenerasyonundan geliyor. Ayrıca telefonun sol kısmında bulunan daire şeklinde ki ses kontrol tuşları iPhone 5s’te olduğu gibi daire. Bu tuşlar iPhone 6s’te ovaldi. Ekran kilidi tuşu iPhone 5se’de de telefonun üst kısmında bulunuyor yine tıpkı iPhone 5s’te olduğu gibi. Aynı tuş 6 serisinde telefonun kenarında bulunuyordu. Alt kısımda ise hoparlör delikleri , Lightning portu ve kulaklık girişi gözüküyor. Yine tıpkı iPhone 5s’te olduğu gibi. Telefonun köşeleri iPhone 5s’ten daha oval ancak 6 serisi kadar oval değil. Ayrıca arka tarafında bulunan anten çizgileri 6. jenerasyon iPhoneların özelliği.

Haberin Devamı

iPhone 5SE resmen tanıtılana kadar daha pek çok haber sızdırılacak. Ancak bu sefer gördüğümüz şey Apple’ın 5C faciasından akıllandığını ve çok daha başarılı bir fiyat/performans cihazı sunacak olması.

Yeni iPhone’u Hacklemek Mümkün Olmayacak!