Apple iPhone 8 dünyanın en iyi mobil kamerasına sahip olabilir

iPhone 8 dünyanın en iyi mobil kamerasına sahip olabilir

04.08.2017 - 14:50 | Son Güncellenme:

Apple HomePod firmware yazılımından iPhone 8 ile ilgli yeni bilgiler çıkmaya devam ediyor. Bu sefer iPhone 8'in ön ve arka kameralarının 4K'da 60 FPS kaydı destekleyeceği iddia ediliyor.

iPhone 8 dünyanın en iyi mobil kamerasına sahip olabilir

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple, geçtiğimiz hafta HomePod yazılımının ilk sürümünü piyasaya sürmüş ve meraklı geliştiricilerin kodları açıp incelemesine izin vermişti. Geliştirici Steve Troughton-Smith ise yazılımı incelemiş ve yeni iPhone'un yüz tanıma teknolojisini destekleyeceğini gösteren bir kod keşfetmişti.

HomePod yazılımı sayesinde iPhone 8’in kamerasıyla ilgili önemli özellik daha keşfedildi. İddilara göre iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’da 30 FPS 4K videolar çekebilen (Bu arada ön kamera 1080p ile sınırlı) Apple’ın yeni telefonunda, ön ve arka kamera 4K’da 60 FPS video kaydı yapabilecek.

iPhone 8 dünyanın en iyi mobil kamerasına sahip olabilir

HomePod ürün yazılımına göre, arka ve ön kameralardaki 4K video, Apple'ın yeni HEVC dosya türünü de destekleyecek ki bu dosya boyutunu da önemli ölçüde azaltıyor. 4K içeriklerin büyük dosya boyutu düşünüldüğünde bu önemli bir detay.

Haberin Devamı

Özellikle arka kamera ile birlikte 60 FPS değere sıçrama oldukça mantıklı. Çünkü iPhone 8'in Apple ARKit sayesinde artırılmış gerçeklik konusunda da kullanıcılara yenilikler sunacağı söyleniyor.

Apple'ın iPhone 8'i eylül ayında tanıtması bekleniyor.