Apple iPhone 8 sanal bir ana ekran tuşuna sahip olabilir

iPhone 8 sanal bir ana ekran tuşuna sahip olabilir

11.08.2017 - 14:48 | Son Güncellenme:

Apple HomePod yazılım kodlarını inceleyen geliştiriciler her gün başka bir detaya ulaşıyor. Buna göre iPhone 8'in ana ekran tuşu yeniden boyutladırılabilir olacak.

iPhone 8 sanal bir ana ekran tuşuna sahip olabilir

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple HomePod firmware yazılımından iPhone 8 ile ilgli yeni bilgiler çıkmaya devam ediyor. HomePod yazılımı daha önce iPhone 8'deki Face ID özelliğinin gelişmiş fonksiyonlarını ve iPhone 8'in kullanıcı ekrana baktığında bildirim seslerini otomatik olarak kısabileceğini ortaya çıkarmıştı. Geliştirici Steven Troughton-Smith, HomePod yazılımında iPhone 8'in ana ekran tuşunun yeniden boyutladırılabileceğini keşfetti. Bir nevi iPhone 8'de Home butonunun olduğu yerde sanal bir Touch ID yer alacak.

Söylenenlere göre iPhone 8'in sanal ana ekran tuşu kullanıcı tarafından boyutlandırılabilecek ve uygulama içerisinde kendisini otomatik olarak gizleyebilecek. Bu tuş yine telefonun alt kısmında yer alacak. Troughton-Smith, tam ekran video oynatıldığında ana ekran tuşu kontrollerinin gizlenebileceğini belirtti.

Haberin Devamı

iOS geliştiricisi Matt Bonney’in Twitter hesabında paylaştığı görselde kırmızı alan sanal ana ekran tuşunun bulunduğu işlev alanını, sarı alan ise durum çubuğunu gösteriyor. Herhangi bir üçüncü parti uygulama bu alanlara eklenemiyor. Bu alan Apple'ın kendi uygulamalaryla kullanılabilecek.

Tam ekran video deneyiminde bu alanlar otomatik olarak gizlenecek. Ancak videoların iPhone 8'in benzersiz en boy oranına nasıl adapte edileceği henüz belli değil.