Apple iPhone 8'in tasarımı Apple Homepod sayesinde doğrulandı

iPhone 8'in tasarımı Apple Homepod sayesinde doğrulandı

31.07.2017 - 13:55 | Son Güncellenme:

Apple, geçtiğimiz hafta HomePod yazılımının ilk sürümünü piyasaya sürmüş ve meraklı geliştiricilerin kodları açıp incelemesine izin vermişti. Geliştirici Steve Troughton-Smith ise yazılımı inceledi ve yeni iPhone'un yüz tanıma teknolojisini destekleyeceğini gösteren bir kod keşfetti.

iPhone 8in tasarımı Apple Homepod sayesinde doğrulandı

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Geliştirici Steve Troughton-Smith, Apple HomePod'un yazılımının içinde iPhone 8 tasarımını ve yüz tanıma teknolojisinin varlığını gösteren kodlar bulunduğunu iddia etti.

Smith, Touch ID'nin bulunduğu BiometrikKit'te kızıl ötesi yüz kilidini doğrulayan kodlar olduğunu söyledi. Koda göre yüz tanıma teknolojisi belirli durumlarda yüzü algılayacak. Yüz tanıma teknolojisinin kod adı ise 'Pearl ID'.

Yüz kilidi, iPhone 8'in uzun süredir söylenti niteliğindeki bir özelliği. Bazıları, bunun Touch ID'nin tamamen yerine geçebileceğini söylüyor. Bazıları ise cihazın yüz tanımayla güvence altına alınması konusunda şüpheci davransa da Apple'ın 3 boyutlu yüz algılama yazılımının makul bir güvenlik sunacağına işaret ediliyor.

Haberin Devamı

Face ID'den hareketle, HomePod kodu da iPhone 8'in tasarımını onaylıyor gibi görünüyor. Smith'e göre doğrulamak biraz zor olsa da, yukarıdaki işleci HomePod ürün yazılımına gizlenmiş. Özellikle, görüntü Apple Pay için kimlik doğrulamayı yürüten çerçeveye gömüldü. Ayrıca yazılıma göre iPhone 8'in kod adı da 'D22'.

HomePod ürün yazılımı tarafından sunulan ayrıntılar hakkında ne düşünüyorsunuz? Apple'ın seçtiği tasarımdan memnun musunuz? Yorumlarınızı bize bildirebilirsiniz.