Teknoloji James Bond'un kayıp Aston Martin'i yıllar sonra bulundu

James Bond'un kayıp Aston Martin'i yıllar sonra bulundu

26.06.2018 - 10:42 | Son Güncellenme:

James Bond filmi Goldfinger'da kullanılan ve 1986 yılında bir Amerikalı iş adamına 250 bin dolara satılan araç, 1997 yılında ABD'nin Florida Eyaleti'ndeki bir havaalanındaki hangardan çalınmıştı. Aston Martin marka otomobil çalındıktan 20 yıl sonra Orta Doğu’da ortaya çıktı. Aracın bugünkü değerinin 10 milyon sterline (62 milyon TL) ulaştığı belirtiliyor.

James Bondun kayıp Aston Martini yıllar sonra bulundu

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

James Bond'un Goldfinger filminde yer alan 1964 model Aston Martin DB5'in 1997'de Florida'daki havaalanı hangarından çalınmasıyla birlikte, bir daha asla görülemeyeceği korkuları vardı. Yıllar boyunca Sean Connery'nin 007 rolünde kullandığı aracı arasalar da bunlar sonuçsuz kalmıştı.

Ancak Aston Martin'in şu an nerede olduğu hakkında bilgi veren ipuçları sayesinde araç Orta Doğu’da ortaya çıktı.

Çalınan Aston Martin, Goldfinger'ın çekimlerinde kullanılanlardan biriydi.

DB5'in şimdiki fiyatının 7 ila 10 milyon sterlin arasında olduğu söyleniyor.

Eylül 1964'te Goldfinger'ın çıkışıyla "dünyanın en ünlü arabası" olarak bilinen DB5, İtalyan teknik direktör Carrozzeria Touring Superleggera tarafından Aston Martin için tasarlandı. Lüks otomobil üreticisinin sahibi Sir David Brown'ın adını aldı.

Haberin Devamı

Otomobilin hak sahibi 1986'da 250 bin dolara onu açık artırmada satın aldı. Ancak 1997 yılının Haziran ayında hırsızlar Boca Raton'daki hangardan aracı çaldılar.