Teknoloji Magic Remote: Bu kumanda "sihirli!"

Magic Remote: Bu kumanda "sihirli!"

28.01.2013 - 00:02 | Son Güncellenme:

Hepimizin evinde birçok uzaktan kumanda olabilir; ama hiç birimiz daha önce böylesini görmedik!

Magic Remote: Bu kumanda sihirli

LG Electronics, yakın bir zamanda Las Vegas'da yapılacak olan CES 2013 fuarında, tüm "Cinema 3D Smart TV"leri kapsayacak olan yeni bir ürün ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor: "Magic Remote."

Haberin Devamı

Geliştirilen cihaz, özellikle çevre ile etkileşimde büyük bir adım atacağa benziyor. Geliştirilmiş olan dil algılama sistemi sayesinde, kendisine verilen emirleri çok daha düzgün bir şekilde yerine getirebileceği gibi, üzerine eklenmiş olan yeni ses algısı, farklı tekerlek teknolojisi ve özellikle hedefleme sistemi ile bambaşka bir kullanışı gözler önüne serecek. Aynı zamanda da üretilmiş en harika "universal remote," yani her şeyi yapabilen tek kumana olma özelliğine sahip olacağı da firma tarafından yapılan iddialı açıklamalar arasında önemli bir yer teşkil ediyor.

LG'nin başkanı ve CEO'su olan Havis Kwon, yaptığı konuşmada cihaz hakkında şunları söylüyor: "LG olarak ev eğlence sektörüne, öncekine göre bir hayli geliştirdiğimiz yeni Magic Remote ile bambaşka bir açıdan yaklaşıyoruz. Tamamen yeniliği ön planda tuttuğumuz bu geliştirilmiş kumanda sayesinde, CINEMA 3D Smart TV kullanıcılarına yepyeni bir dünyanın kapılarını aralıyoruz. Yeni model ile yaptığımız yeniliklere herkes hayran kalacak."

Haberin Devamı

LG Magic Remote ile karşımıza çıkacak olan detaylı ses kontrol sistemi, sadece sesli komut algılamakla kalmayacak, söylenenleri yüzde yüze yakın oranda algılayabilecek. Daha da önemlisi artık, verilecek emir ile söylenecek başlık arasında yapılması zorunda olunan ufak beklemeye gerek kalmayacak.

Magic Remote'un birden fazla model ile karşımıza çıkması bekleniyor.

Resimlerle: CES 2013'ün 54 yıldızı!



Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.