Teknoloji Mart'ta ne kadar spam aldık!

Mart'ta ne kadar spam aldık!

25.04.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Mart ayı spam aktiviteleri gözlendiğinde e-postalarda ortalama spam oranı % 81 dolaylarında belirtilmiş olup, tüm zamanların en yüksek spam yüzdesi olan % 88'lik oran da yine Mart ayı içinde tespit edilmiştir.

Martta ne kadar spam aldık

Symantec tarafından Nisan ayında yayınlanan Aylık Spam Raporu'nun sonuçlarına göre, 2008 yılının Mart ayı spam aktiviteleri gözlendiğinde e-postalarda ortalama spam oranı % 81 dolaylarında belirtilmiş olup, tüm zamanların en yüksek spam yüzdesi olan % 88'lik oran da yine Mart ayı içinde tespit edilmiştir.

Mart ayına ilişkin dikkati çeken noktalar aşağıda yer alan başlıklarla özetlenebilir;

Mail Transferi Ajan Programları ( Mail Transfer Agent Programs - MTA):  Spammer lar MTA programlarının çokluğundan faydalanarak, e-postalara süzülebilmek amacıyla backscatter (geri serpme) pratiklerini kullanmalarının yanı sıra, dünya üzerinde yaygın yığın e-postalara sıçrayarak kullanıcıların mesaj kutularına girmeyi başarıyorlar.  

EMEA Bölgesi'nde Spammer'lar, Gün Geçtikçe Sosyal Siteleri Hedef Alıyorlar: EMEA Bölgesi'nde tespit edilmiş spammer ların büyük çoğunluğu, sosyal ağ geliştirme siteleri aracılığı ile kullanıcılara ulaşmayı hedefliyor - Bunlardan bir tanesi 2 milyondan daha fazla sayıda Symantec müşterisine ulaşmış bulunuyor.

Spammer'lar Virüs Dağıtıyorlar, Vergi Gününe İlişkin İadeler Değil: Tarih 15 Mart'ı gösterdiğinde Symantec, zararlı spam mesajlarının TurboTax gibi popüler programlar ve IRS (Internal Revenue Services - Amerika Milli Gelir İdaresi) gibi itibarlı kurumların ismi üzerinden yürütülen hilekarlıklarla kullanıcılara ulaşabildiğini saptadı.

Eklenti (attachment) Spam Yöntemleri Tekrar Kullanılmaya Başlanmasına Rağmen, Mart Ayı Sapm leri İçinde Yüksek Bir Yüzdeye Ulaşmadı:  İlaç satışlarına  (farmasötikal) yönelik spam ler her türlü formata ve boyuta bürünebilen oldukça popüler araçlar iken, spammer lar, e-postalar beraberinde gelen ekler aracılığı ile gerçekleştirilen eski yöntemlere geri dönüş yaptılar - zip dosyaları bu yöntemlerden birine örnek gösterilebilir. Her ne kadar zip dosyaları, spam filtrelerinden kurtulmak konusunda başarılı olsalar da , Mart ayı içinde  gözlemlenen tüm spam saldırıları içinde zip dosyaları sadece %5 lik bir orana sahipti.
'419 Spammers' 2010 Güney Afrika Dünya Kupasını Hedefliyor: Oldukça zararlı ve tehlikesi birçoklarınca bilinen 419 Nigerian Spam Scam kullanıcıları, 2010 Güney Afrika Dünya Kupası'nın kitlelere sunumu sırasında 2 milyon dolar kazandıkları yönünde bir bilgilendirmeye tabi tutuluyor. Bu bilgilendirme sonrasında saldırganların kullanıcılardan bekledikleri, vaat edilen bu paraya erişme ümidiyle kendilerine ait kişisel bilgileri girmeleri.
Yeni Hedef, Telefon Seksi: Son iki aydır Çinli spammer lar "seks satışlarına" ilişkin popülerliğin farkına vardılar ve doğrudan telefon seksini pazarlayan yöntemlerden faydalanma yoluna gittiler.