Oyun Microsoft, Kinect desteğini bu sefer gerçekten bitirdi

Microsoft, Kinect desteğini bu sefer gerçekten bitirdi

03.01.2018 - 10:57 | Son Güncellenme:

Microsoft Kinect bu sefer gerçekten tarih oldu. Ekim 2017’de resmi olarak üretimi durdurulan Kinect için bundan sonra Xbox One adaptörü de üretilmeyecek.

Microsoft, Kinect desteğini bu sefer gerçekten bitirdi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Microsoft, herhangi bir kontrol cihazına bağlı kalmaksızın oyun oynamanıza izin veren sistemi Kinect'in üretimini Ekim 2017’de resmi olarak durdurmuştu. Microsoft şimdi de Kinect'in modern Xbox One konsolları üzerinde çalışması için gerekli olan Kinect adaptörünün üretimini durdurduğunu açıkladı. Yani elinizde olan Kinect'i artık Xbox One'da kullanamazsınız.

Microsoft, adaptörü, Xbox One S'in piyasaya sürülmesinden 8 ay sonra ücretsiz olarak verdi ve Nisan ayında 40 dolar karşılığında satmaya başladı.

Microsoft, Kinect desteğini bu sefer gerçekten bitirdi

Xbox One konsolunda Kinect'i kullanmanın tek yolu, bir USB bağlantı noktasından ödün vermek anlamına gelen bağdaştırıcı ile kullanmak. Bu, Windows PC'lerde Kinect'i kullanmak için de geçerli. Ancak, adaptör Microsoft Store'un stoklarında yok ve perakendecilerde olsa bile bu günlerde onu bulmak çok zor. Üçüncü taraf satıcılar ise bu durumu doğal olarak istismar ediyor ve bunu aşırı derecede pahalıya satıyor.

Haberin Devamı

Microsoft'un Kinect'i durdurmayı seçmesi hala bir utanç kaynağı. Her şeyden önce, Nintendo Wii Remote'dan veya PlayStation Move'dan daha popüler. Ayrıca, geliştiriciler tarafından daha kolay erişilebilir ve insan-bilgisayar etkileşimi alanında ilginç şeyler sunuyor.