Teknoloji Net Core Nedir, Ne İşe Yarar? Net Core İle Neler Yapılabilir?

Net Core Nedir, Ne İşe Yarar? Net Core İle Neler Yapılabilir?

10.03.2022 - 15:16 | Son Güncellenme:

Net Core, Microsoft ve Net Core topluluğu tarafından geliştirilmiş bir çarpraz platformdur. Windows, Linux ve MacOS işletim sistemleri üzerinde çalışabilen platform olarak bulunur. Net Core nedir? Ne işe yarar? Net Core ile neler yapılabilir tüm detayları ile derledik.

Net Core Nedir, Ne İşe Yarar Net Core İle Neler Yapılabilir

Uygulama geliştirmek ve yayına hazırlamak için modern geliştirme platformu arayabilirsiniz. Hem esnek hem modern standartta uygulama geliştirme için .Net Core'den yararlanabilirsiniz. Temel özelliği modern açık kaynak kodlu geliştirme platformu olmasıdır. Yayın için özel servislerle birlikte çalışabilmektedir.

Haberin Devamı

 Net Core Nedir? Nerelerde Kullanılır?

 Net Core windows tarafından geliştirilmiş bir platformdur. Geliştirme çalışmaları da ilerleyen teknoloji ile beraber devam etmektedir. Net Core kullanan yazılımcılar için; Uygulama destekleri, uyumlu çalışma, yüksek performans hedefleri bulunmaktadır. 

 .Net Core açık kaynak kodlu çarpraz bir platformdur. Uygulama geliştirme ve servislerle birlikte yayına alınabilmektedir. Bu platform üzerinde geliştirilen uygulamalar;

 - Windows uygulamaları,

 - MS Office,

 - Web uygulamaları ve

 - Veri tabanı uygulamaları

 .Net Core ve ASP.NET uygulamaları ile Visual Studio arayüz program işbirliği ile de geliştirme yapılabilmektedir. 

 Net Core Ne İşe Yarar?

 Microsoft tarafından desteklenen .Net Core, modern bir platformdur. Son teknoloji platformlar ile birlikte tam uyumlu çalışmaktadır. Cross platform desteği ile hizmet verir. Bu platformun benzerlerinden farkı ise bağımsız olmasıdır. Yani Microsoft tarafından desteklense de çapraz bir platform olduğundan uygulama yazarken Net Core kullanılmaktadır.