Teknoloji Netflix, 1,6 milyar dolarlık borç bekliyor

Netflix, 1,6 milyar dolarlık borç bekliyor

24.10.2017 - 16:15 | Son Güncellenme:

Çevrim içi video izleme sitesi Netflix, maliyetlerinin daha da yükseldiğini ifade ederek 1,6 milyar dolarlık borç beklentisinde olduklarını belirtti.

Netflix, 1,6 milyar dolarlık borç bekliyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Netflix, maliyetlerinin daha da yükseldiğini ifade ederek 1,6 milyar dolarlık bir borç beklentisinde olduklarını belirtti. Açıklamada ayrıca, firmanın gelecek yıl yapımlarının maliyetlerinin 8 milyar dolara kadar çıkabileceğine de vurgu yapıldı.

Şirket ayrıca 2018 yılında orijinal içeriğe 7 ila 8 milyar dolar arasında harcamayı planlıyor. Bu miktar, geçen yıl 6 milyar dolardı. Netflix, orijinal içeriklerle Emmy ödüllerini toplamak istiyor. Aynı zamanda Netflix'in geleceği için, bu yüksek kaliteli gösteriler ve yüksek Metacritic puanları yeni abonelere dönüşebilir

Netflix, duyurunun oldukça kısa olmasına ve bir ton ayrıntıya sahip olmamasına rağmen, 1,6 milyar dolar borc beklediğini söyledi. Dosya içerisindeki tamamlayıcı metin şu şekilde:

Haberin Devamı

"Netflix ile ilk alıcılar arasındaki görüşmelerle Notların faiz oranı, itfa hükümleri, vade tarihi ve diğer şartları belirlenecektir.

Netflix, bu tekliften elde edilen net gelirleri, içerik edinimi, üretim ve geliştirme, sermaye harcamaları, yatırımlar, işletme sermayesi ve potansiyel satın almalar ve stratejik işlemler içerebilen genel kurumsal amaçlar için kullanmayı planlamaktadır."

Özgün içerik, uluslararası alanda büyüdükçe, yeni abonelerinin çoğunu kazandığı yerlerde giderek kritik hale gelecektir. Netflix, bu yılın başlarında fiyatlarını yükselteceğini belirtti ve bu durum, yerel büyümeye yönelik bazı beklentileri etkiliyor olabilir. Ancak fiyat artışı Türkiye'de uygulanmayacak.

Netflix'in hisse senetleri, geçtiğimiz yıldan bu yana hafif bir düşüşün ardından % 56'dan fazla yükselişe geçti.