Oyun Nintendo Mario Kart akıllı telefonlara geliyor

Nintendo Mario Kart akıllı telefonlara geliyor

01.02.2018 - 15:10 | Son Güncellenme:

Nintendo, Mario Kart oyununun iOS ve Android platformlarına geleceğini duyurdu. Peki Nintendo'nun en popüler oyunlarından biri olan Mario Kart ne zaman akıllı telefonlara gelecek?

Nintendo Mario Kart akıllı telefonlara geliyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Nintendo, Twitter'dan yaptığı açıklamayla Mario Kart oyununun "Mario Kart Tour" adıyla Android ve iOS platformuna geleceğini duyurdu.

Nintendo, yaptığı açıklamada oyun hakkında pek bilgi vermedi. Firma, sadece oyunun Mart 2019 sonuna kadar telefon ve tabletlere ulaşacağına dikkat çekti.

Mario Kart, her zaman sevilen bir oyun oldu. Ancak Mario Kart 8 Deluxe, diğerlerinden bir adım önde olabilir. Nintendo’nun Switch konsolu için geçtiğimiz Nisan ayında piyasaya çıkan oyun, şu ana kadar 7.33 milyon adet satmayı başardı. Ayrıca Mario Kart 8 de Wii U konsolunda 8 milyon adet sattı.

Mario Kart Tour, Nintendo’nun 5. mobil oyunu olacak. Oyun devi, ilk kez Miitomo adındaki sosyal ağ oyununu iOS ve Android platformlarına sunmuştu. Nintendo o zamandan bu yana Mario, Fire Emblem ve Animal Crossing gibi oyunları cep telefonlarına getirdi.