Teknoloji OnePlus 5 ve 5T'ye Face ID'ye benzer yüz tanıma kilidi geldi

OnePlus 5 ve 5T'ye Face ID'ye benzer yüz tanıma kilidi geldi

02.01.2018 - 15:15 | Son Güncellenme:

OnePlus 5 ve 5T modellerine iPhone X’lerde olan Face ID özelliği geldi. Android tabanlı OxygenOS Open Beta 3’e gelen yüz tanıma özelliği, OnePlus’ın 5 ve 5T modellerinde kullanılabiliyor.

OnePlus 5 ve 5Tye Face IDye benzer yüz tanıma kilidi geldi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Android Oreo güncellemesinden sonra OnePlus 5T’nin de yüz tanıma sistemine kavuşacağını sizlere aktarmıştık. Şimdi iPhone X’lerde olan Face ID, OnePlus 5 ve 5T modellerine de geldi. Android tabanlı OxygenOS Open Beta 3’e gelen Face Unlock yani yüz tanıma özelliği, OnePlus’ın 5 ve 5T modellerinde kullanılabiliyor.

Güncelleme, yalnızca beta testi için kayıt yaptıran OP5 kullanıcıları tarafından indirilebilir ve yaklaşık 1.6GB boyutunda. Bu kullanıcılardan biriyseniz, verilerinizi kaydetmek için yeni Open Beta 3'ü kablosuz bağlantı yoluyla indirebilirsiniz.

Face Unlock, iPhone X'te bulunan Face ID'ye benzer bir özellik ancak Face ID'den farklı olarak yalnızca yazılım aracılığıyla çalışıyor. Ön kamerayı kullanarak, OnePlus 5 artık sahibinin yüzünü tanıyabilir ve telefonun kilidini 0,4 saniye içinde açabilir. Yüz tanıma kilidi Face ID'den bile daha hızlı ancak daha az güvenli. Şirket, cep telefonu ödemeleri ve güvenlik gereksinimi olan diğer önemli şeyler için kullanılmasının uygun olmadığını itiraf etti.

Haberin Devamı

Carl Pei'ye (şirketin CEO'su) göre, bu özellik için gerçekten güçlü bir talep vardı, bu nedenle şirket topluluğunun geri bildirimlerini takip etmeyi ve OP5'deki özelliği uygulamayı kararlaştırdı.

OnePlus 5 için Face Lock kilidi tek değişiklik değil. Diğer değişiklikler arasında Wi-Fi bağlantısındaki 5G bandı için bir düzeltme de mevcut. Bunun dışında titreşim için optimizasyonlar da var. Başlatıcıya yeni bir uygulama kısayolu ve yeni bir güvenlik düzeltme eki eklendi.