Teknoloji Örümcek Lucas, gerçek bir YouTuber olarak anılmaya başlandı

Örümcek Lucas, gerçek bir YouTuber olarak anılmaya başlandı

08.06.2018 - 11:42 | Son Güncellenme:

Disney Pixar sanatçısı Joshua Slice tarafından yaratılan sevimli örümceğin YouTube kanalı Lucas the Spider, giderek daha popüler hale geliyor. Örümcek Lucas, animasyonlarla "Örümcekler sevimli olsa nasıl olurdu?" sorusunu en güzel haliyle veriyor.

Örümcek Lucas, gerçek bir YouTuber olarak anılmaya başlandı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Jake Paul veya Lele Pons gibi bir YouTube ünlüsü olan Lucas yedi ay önce ilk videosunu platforma yükledi ve bu zamana kadar 21 milyondan fazla kez izlendi. Günlerce YouTube'un trend listesinde en üstlerde yer aldı. Aslında 21 saniyelik videoyu izledikten sonra nedenini anlamak kolay.

Örümcek Lucas hızlı ve ilginç bir şekilde yüksek kaliteli animasyonlarla YouTube kültüründe fenomen oldu. "Örümcekler sevimli olsaydı ne olurdu?" sorusunun cevabını veren Lucas'ın bu kadar popürliğin ardından peluş bir oyuncağa dönüşmesi de kaçınılmazdı. Teespring ortaklığıyla üretilen Lucas'ın oyuncakları, satışlarda 1.2 milyon dolardan daha fazla para kazandırması bekleniyor. Toplamda 60 bin üretilmesi öngörülen oyuncağın 40 binden fazlası 10 gün içinde satıldı.

Haberin Devamı

Bir yıldan kısa bir süre önce tanıtılan YouTube karakteri, aynı zamanda YouTube içerik oluşturucuları arasında da çok popüler.

Jake Paul gibi yaratıcılar, çocukların New York ve Los Angeles gibi şehirlerde büyük mağazalar açıyor. Jacksfilms, H3H3 Productions ve Marzia gibi diğer içerik oluşturucular, videolarında bağlantı kurdukları kendi moda çizgilerini başlattılar. Tyler “Ninja” Blevins kendi saç bantlarını satıyor ve Dr DisRespect'in kendi su şişeleri var.

Marka bilinirliği YouTube’ta inanılmaz derecede daha fazla gelir elde etmenin de bir yolu. Sadece Google AdSense gelirine güvenmek istemeyen içerik oluşturucuları bu yola başvuruyor. Pek çok içerik oluşturucu, özel gömlekler, genel kıyafetler ve diğer eşyaları satmanın bir yolu olarak Fanjoy veya Teespring gibi şirketlerle birlikte çalışıyor.

Jake ve Logan Paul gibi en iyi içerik oluşturucular, 1 milyon dolardan fazla kazansalar da Joshua Slice, Lucas the Spider'den kâr elde etmek istemiyor. 1.2 milyon dolarlık tahmini kar, örümceği seslendiren yeğeni için bir üniversite fonuna gidecek.

Slice, "Örümcek Lucas’ı, kendi ismi de Lucas olan yeğenimin yumuşak ve sevimli sesiyle hayata geçirmek beklenmedik bir yolculuğun heyecan veren bir parçasıydı. Çok fazla insanın bu örümceği bu denli sevmesinden dolayı minnettarız. Yeğenim Lucas ve Örümcek Lucas’ın desteklediğimiz hayır kurumları için bir gelecek sağlayacak olması gerçekten büyük bir ödül" dedi.