Oyun Düşük Sistem Gereksinimli Bilgisayar Oyunları Hangileridir?

Düşük Sistem Gereksinimli Bilgisayar Oyunları Hangileridir?

04.11.2021 - 04:15 | Son Güncellenme:

Eski bilgisayarlara sahip kişiler yeni oyunlarda kötü deneyimler yaşamaktadır. Yeni oyunlar özellikle grafik kalitesi yüzünden üst düzeye sahip oldukları için eski sistemler ile uyum sağlamamaktadır. Bu nedenle düşük sistem gereksinimi olan oyunlar sıklıkla merak edilmektedir. Peki düşük sistem gereksinimi olan bilgisayar oyunları hangileridir? Sizlere düşük sistem gereksinimlerine sahip oyunları detaylıca derledik.

Düşük Sistem Gereksinimli Bilgisayar Oyunları Hangileridir


Günümüzde bilgisayar oyunları sıklıkla tercih edilmektedir. Fakat oyunların sistem gereksinimleri ile bilgisayarların donanım özelliklerinin uyması oyunu oynayabilmek için çok önemlidir. Bu nedenle eski bilgisayarlara sahip kişiler düşük sistem gereksinimli oyunları tercih etmektedir.

Düşük Sistem Gereksinimli Bilgisayar Oyunları Hangileridir?

Eski sistemler ile çalışan oyunlar genellikle eşli oyunlardan oluşmaktadır. Oyunların eski olması kötü oldukları anlamına gelmemektedir. Bu oyunlar sadece düşük sistem gereksinimlerine sahip oyunlar olmaktadır. Bu nedenle bu özelliklere sahip oyunlar oyun severler tarafından araştırılmaktadır. Birden fazla düşük sistemli oyun bulunmaktadır.

Mount&Blade: Warband Oyunu

Bu oyun orta çağda geçen bir strateji oyunu olmaktadır. Strateji oyunlarını seven kişilerin mutlaka tercih ettiği bir oyun olmaktadır. Warband oyununun minimum sistem gereksinimleri şunlardır:

-İşletim Sistemi: Windows XP
- İşlemci: Intel Pentium 4 2.0 GHz ya da AMD 2.5 GHz
- Bellek: 512 MB RAM
- Ekran Kartı: 64 MB VRAM 3D ekran kartı
- Sabit Dik: 1 GB boş alan
- Ses: Standart ses

Age of Empires 2 Oyunu

Bir diğer efsanevi strateji oyunlarından birisi de Age of Empires oyunudur. 1999 yılında piyasaya sürülmüş olan bu oyun için gereken minimum sistem gereksinimleri şunlardır:

- İşletim Sitemi: Windows Vista, 7, 8 Pro+
- İşlemci: 1.2 GHZ CPU
- Bellek 1 GB RAM
- Ekran Kartı: Direct X 9.0c destekli GPU
- Boş Alan: 2 GB

The Witcher 2 Oyunu

The Witcher 2 oyunu 3. serisi kadar sevilmekte ve merak edilmektedir. The Witcher 2 oyunu 3. serinin tamamlayıcısı oyunu olmaktadır. Bu oyun için gerekli minimum sistem gereksinimleri şunlardır:

- İşletim Sistemi: Windows XP/Vista/7
- İşlemci: Intel 2.2 GHz çift çekirdek ya da AMD 2.5 GHz çift çekirdek
- Bellek: Windows XP için 1.5 GB, Windows Vista ve Windows 7 için 2 GB
- Ekran Kartı GeForce 8800 (512 MB) yada Radeon HD 3850 (512 MB)