Oyun PlayStation 3 Hacklendi!

PlayStation 3 Hacklendi!

25.01.2010 - 00:02 | Son Güncellenme:

Xbox 360, Wii ve diğer oyun konsollarından sonra hiç hacklenmeyecek mi denilirken...

PlayStation 3 Hacklendi

Blackra1n, Purplera1n, Blacksn0w gibi iPhone ve iPod Touch Jailbrak yazılımlarına imza atan, kısacası iPhone'u hackleyen George Hotz, (Geohot) PlayStation 3'ü hacklemeyi başardığını açıkladı.

3 yıl, 2 ay ve 11 gün sonra ilk kez ciddi ve kaynağı güvenilir bir PlayStation 3 hack iddiası ortaya çıktı. Geohot, 5 hafta çalışma sonucunda çok basit donanımın çok zekice kullanıldığını, ancak yazılımın o kadar basit olmadığını söyledi.

Geohot blogunda "Bütün sistem belleğine okuma ve yazma erişimim var. İşlemciye de HV seviyesinde erişim sağladım. Başka bir deyişle PlayStation 3'ü hackledim" dedi.

Bu hack, bir modchip olmadan, PlayStation 3'te normalde izin verilmeyen işlemlerin yapılmasına imkan tanıyacak. Pek çok yaratıcı yazılıma imza atılmasına ve PlayStation 3'ün özelleştirilmesine imkan tanıyacak.

PlayStation 3'te kopya oyun devri

Oyuncular bu işe çok sevinecek çünkü orijinal oyunların backup kopyalarını çalıştırmak mümkün olacak.

Ancak bu hack olayı Sony'i çok üzecek; çünkü hacklenen oyun konsollarında, korsan kopya oyun kullanımı inanılmaz yaygınlaşıyor.

Bu yöntemin Sony tarafından yamanamayacağını belirten Geohot bu hacki henüz yayınlamadı.

Sony'nin bu hacki engelleyemeyeceğini, ancak kullanımını zorlaştırabileceğini belirten Geohot, şimdi detaylar üzerinde çalışıyor. NAND'ı çıkartmadan ya da modchip kullanmadan dump edebildiğini, LV0 ve LV1 dumplarının da elinde olduğun belirtti.

Kendisine bir buçuk yıl önce kırması için bir PlayStation 3 veren iPhoneMod Brezilya'dan George Kharrat'a da teşekkür etmeyi unutmayan Geohot, bu kadar beklettiği için de özür diledi.


Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.