Teknoloji PUBG ve Fortnite'ta birinci olmanızı sağlayacak ekipmanlar - HyperX klavye, fare seti

PUBG ve Fortnite'ta birinci olmanızı sağlayacak ekipmanlar - HyperX klavye, fare seti

17.12.2018 - 14:32 | Son Güncellenme:

Bugün 1 değil 2 değil 3 depil tam 4 farklı ürün inceliyoruz. Konuklarım HyperX’in Pusefire Core RGB faresi, Alloy FPS RGB Klavyesi, Speed Editions Mouse Padi ve Pulsefire FPS Pro faresi. Sanki Hollywood yıldızlarını ağırlıyorum. O halde vakit kaybetmeden ürünlerin detaylı incelemesine geçelim.

PUBG ve Fortniteta birinci olmanızı sağlayacak ekipmanlar - HyperX klavye, fare seti

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Geçtiğimiz dönemde HyperX’in birkaç faresini inceledim. Şık görünümleri ve rahat tasarımı her zaman hoşuma gitmişti. Pulsefire Core RGB ise diğer modellerden daha küçük ebatlarda, temel şekli ve büyüklüğü biraz değişmiş. Epey hafif olduğundan küçük bir harekette mouse pad üzerinde akıcı bir şekilde akıyor.

Fare, sağ elini kullanan oyunculara yönelik orta gövdeli bir tasarım sunuyor. Yan taraflarda, yumuşak hissettiren ve tutuşunuzu güçlendiren lastik şeritlervar. Bunlar çok çekici değil ama elleriniz terlediğinde bu dokulu tutuş noktaları mouse'u sıkıca tutmanıza yardımcı oluyor.

Pulsefire Core RGB, avuç içi ve pençe tutuşları (palm grip ve claw grip) için uygun. Sol tarafında sayfalar arasında ileri veya geri gitmenize olanak sağlayan iki adetbaşparmak tuşu bulunuyor. Bunlar baş parmağınıza rahatça oturuyor.

Haberin Devamı

Fare üzerinde yer alan tuşların hepsi, basıldığında çabuk yanıt veriyor. FPS, Moba veya RPG gibi oyun türlerinin hepsini bu fareyle rahatlıkla oynayabilirsiniz. Ben fareyi PUBG, Overwatch ve CS:GO oyunlarının dışında video düzenleme için de kullandım. Bunların hepsinde, son derece iyi performans sergiledi.

HyperX NGinuiti yazılımı sayesinde makrolar oluşturabilir, RGB ışıkları ve DPI değerini ayarlayabilir ve Pulsefire Core’un kendi üzerindeki belleğe kaydedebilirsiniz.

Pulsefire Core, genel olarak oyunlarda sağlam bir deneyim sunuyor. Düğme basışları tatmin edici olsa da RGB ışıklandırma piyasanın gerisinde kalıyor. Ve tasarımsal anlamda yeni bir şey yok.

İyi tasarlanmış ve karmaşık yapıda olmayan bir oyuncu faresi arıyorsanız HyperX Pulsefire Core’a bir göz atabilirsiniz.

PUBG ve Fortniteta birinci olmanızı sağlayacak ekipmanlar - HyperX klavye, fare seti

Hız için değil, konfor için tasarlanmış

Gelelim Alloy FPS RGB klavyeye, tasarımsal anlamda HyperX Alloy FPS’e benziyor. Tam boyutlu bir klavye, sağlam çelik alaşım çerçeveli kompakt tasarımıyla masanızda mouse ve mousepad’inize yer açıyor.

Bunun yanında klavyede bilek desteği ve ve özel medya anahtarları yok.

Alloy FPS RGB'de hoş olan şey, çıkarılabilir güç kablosu. Klavyeyi sık sık yanınızda taşımayı planlıyorsanız, bu özellik epey işinize yarayacak.

Haberin Devamı

Klavyenin arka kısmında USB şarj girişi de var. Ancak bununla cep telefonları gibi cihazları şarj edebilirsiniz. Bunu farenizi bilgisayarınıza bağlamak veya veri transferi için kullanamıyorsunuz.

En iyi Cherry MX anahtarları kullanan çoğu HyperX klavyenin aksine, Alloy FPS RGB’de Kailh Silver Speed mekanik anahtarlar kullanıldı.

Yalnızca 40g basma kuvvetiyle çalışan keyıl Silver Speed tuş anahtarlar, 70 milyon kez kullanılabiliyor. Tuş anahtarı yuvasındaki LED ışıklar, beş farklı parlaklık seviyesiyle klavyenin daha parlak ve göz alıcı bir RGB aydınlatmaya sahip olmasını sağlıyor.

Alloy FPS RGB’de doğrudan klavyenin dahili hafızasına kaydedilebilen üç özel aydınlatma profili var. Böylece aydınlatma profillerini ve makro ayarlarını farklı cihazlarda da kullanabilirsiniz.

Alloy FPS RGB de HyperX Ncinuiti yazılımıyla çalışıyor. Yazılım onu çalıştırdıktan sonra işe yarıyor, tabi bunu başarabilirseniz. Yazılımın hala geliştirilmesi gerek. Çünkü sizi uygulamadan dışarı atabiliyor ya da çökebiliyor

Haberin Devamı

Oyun söz konusu olduğunda, Alloy FPS RGB gerçekten iyi performans sergiliyor. Klavyeyi PUBG, Overwatch ve StarCraft: Remastered ile denedim ve her oyunda çok memnun kaldım.

Klavye, MOBA türü değil de hardcore FPS oyuncuları için ideal. Hızlı geri bildirim verdiğinden özellikle CS:GO için oldukça kullanışlı.

Alloy FPS RGB’de sol alt köşede yer alan Windows tuşunu oyun oynarken kapatabiliyorsunuz. Bunların yanı sıra klavyede anti-ghosting ve N-Key Rollover işlevleri bulunuyor.

Alloy FPS RGB oyunların çoğunda iyi performans sergiliyor ama yazı yazmak için başka seçenekleri tercih edebilirsiniz. Bunların haricinde yazılımın geliştirilmesi gerek.

Oyun deneyiminizi önemli ölçüde arttırabilir

HyperX Fury S Speed Edition, hem profesyoneller hem de meraklıları arasında oldukça popüler olan masa boy' bir mouse pad. 900 mm genişliğinde ve 420 mm uzunluğunda olan mouse padi, sık oyun oynayanlarya da performanslarını arttıracak bir mouse pad'e ihtiyacı olanlar rahatlıkla tercih edebilir.

Haberin Devamı

Mouse pad'in kumaş yüzeyi, farenin hızlı ve pürüzsüz bir şekilde hareket etmesine yardımcı oluyor. Yaklaşık 4 mm kalınlığa sahip. Yüksek kaliteli dikişleri de onun uzun süre dayanmasında etkili oluyor.

Altta ise mouse pad'in kaymasını önlemek için tonlarca küçük lastik ayak bulunuyor. Bunlar padin masaya yapışması açısından gerçekten iyi iş çıkarıyor.

Mouse pad'i Far Cry 5, For Honor, PUBG gibi oyunlar kullanırken herhangi bir izleme sorunu veya yavaşlık yaşamadım.

HyperX Fury S Mouse Pad XL Speed Edition’a yaklaşık 172 TL’ye sahip olabilirsiniz.

HyperX Pulsefire FPS Pro

Geçtiğimiz birkaç yıl içinde sağ elini kullananlar için ergonomik bir oyun faresi görmüşseniz, Pulsefire FPS Pro size çok tanıdık gelecek. Avuç içi ya da pençe tutuşunu kolaylaştıran orta yükseklikte bir fare. Farenin her iki tarafında, dokulu alalar varç. Bunların ne işe yaradığını size daha önce söyledim.

Pulsefire FPS Pro üzerindeki düğme sayısı az ama duyarlılar. Rakiplerine nazaran sade siyah yerine daha şık görünen parlak gri-gümüş renge sahip.

Pulsefire FPS Pro, yine HyperX Nginuiti yazılım ile çalışıyor. Bir oyun faresinden bekleyebileceğiniz tüm özelleştirmeler buradan gerçekleştiriliyor. Yazılım ile RGB aydınlatmayı özelleştirebilir, bireysel oyunlar için profiller ayarlayabilir, DPI seviyelerini, program düğmelerini ayarlayabilirsiniz.

Ancak Program bazen hatalar verip açılmayabiliyor, yazılım güncellemesi yapmak sorunu çözebilir.

Mouse'a doğrudan 3 profil kaydedip, gittiğiniz her yerde yanınızda taşıyabilirsiniz. Bunun ötesinde, farede herhangi bir sıra dışı özellik yok.

Pulsefire FPS Pro'yu çeşitli oyun türleriyle denedim. "FPS (first-person shooter)" faresi olarak adlandırılsa da, aslında çok amaçlı bir fare. Tasarım piyasadaki her tür oyun için mükemmel bir şekilde uygun.

CS:GO oynarken, dokulu yan alanlarıjn ne kadar işe yaradığını anlayacaksınız.

HyperX Pulsefire FPS Pro’ya yaklaşık 415 TL’ye sahip olabilirsiniz.