Teknoloji Ransomware Saldırıları Mac’e Sıçradı

Ransomware Saldırıları Mac’e Sıçradı

08.03.2016 - 15:17 | Son Güncellenme:

Eğer BitTorrent kullanıcısıysanız ve BitTorrent’i Mac bilgisayarınızdan kullanıyorsanız BitTorrent’n OS X versiyonunun son günlerde yayınlanan Transmission güncellemesini yüklemeseniz iyi edersiniz.

Ransomware Saldırıları Mac’e Sıçradı

Eğer yüklediyseniz bilgisayarınız ransomware saldırılarından etkilenen ilk Mac bilgisayarlarından biri olabilir. Transmission‘ın internet sitesine göre uygulamanın 2.90 versiyonunda malware bulunuyor ve kullanıcılara hemen ya 2.91 sürümüne yükseltmeleri ya da 2.90 versiyonunu silmeleri öneriliyor. Bu sayede malwareden kaçabilirsiniz. Palo Alto Network tarafından yayınlanan bir blog postunda da bu saldırıdan nasıl kurtulabileceğinizin detayları yer alıyor. Ayrıca bilgisayarınızı yeniden yükleyebilir ya da daha önceki bir yedeklemeye geri alabilirsiniz. Ancak bunu yaparken oldukça dikkatli olmalısınız. Transmission’ın 2.90 versiyonunu yüklediğiniz günde de bilgisayarınız geri dönme noktası oluşturuyor. Bu yüzden tarihi bu işlemden daha geriye almalısınız.

Haberin Devamı

4 Mart tarihi ransomwareden kurtulmak için güvenli bir tarih. Reuters’ın haberine göre Apple kendi içerisinde bulunan Gatekeeper, Transmission’ın malwareden etkilenmiş 2.90 sürümünün kurulmasına izin vermiyor. Anca zaten bu sürümü kurduysanız bu sizin için bir anlam ifade etmiyor. Peki bu malware nasıl çalışıyor?

Instagram, Bünyesinde Taşıdığı Açık ile Gündemde

Bu sıkıntıdan etkilenmiş uygulamayı kurduğunuzda sıkıştırılmış bir kurulum dosyası sistem içerisinde çalışmaya başlıyor. KeRanger daha sonra Tor ağı üzerinden komut ve emir serverlarına bağlanmak için üç gün boyunca sistemde sessizce bekliyor. Üç günün sonunda malware genel uzantılara sahip dosyaları şifrelemeye başlıyor. Şifreleme bittikten sonra KeRanger bu şifreyi açmak için bitcoin üzerinden yaklaşık 400 dolar istiyor.