Teknoloji Samsung Galaxy Note 9'un S Pen'i epey dikkat çekecek

Samsung Galaxy Note 9'un S Pen'i epey dikkat çekecek

18.07.2018 - 11:31 | Son Güncellenme:

Samsung yeni amiral gemisi Galaxy Note 9'u, 9 Ağustos'ta tanıtmaya hazırlanıyor. Görünüşe göre Galaxy Note 9'un yanında gelecek S Pen'de bir hayli dikkat çekecek.

Samsung Galaxy Note 9un S Peni epey dikkat çekecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Geçen haftaki poster sızıntısının ardından @evleaks, Galaxy Note 9'a ait bir görsel paylaştı. Posterde yeni altın veya sarı renkte S Pen Stylus kalem görülüyor.

Galaxy Note 9'un, Federal İletişim Kurulu’nun resmi belgelerinde yeni S Pen’lerin Bluetooth destekli olacağı kesinleşmişti. Bluetooth destekli S Pen sayesinde kullanıcılar, müziği kontrol edebilecek, fotoğraf çekebilecek, zamanlayıcıları başlatıp durdurabilecek ya da aramaları cevaplandırabilecek.

Bununla birlikte Note 9'da 3,5 mm ses jakını korunduğu söyleniyor. Arkada, Galaxy Note 8'e benzeyen çift arka kamera var. Samsung logosu ve birlikte parmak izi sensörü de kamera modülünün altında bulunuyor. Telefonun ön kısmında ise iris tarayıcısının yer alacağı konuşuluyor.

Haberin Devamı

Galaxy Note 9'un piyasaya bağlı olarak Exynos 9810 veya Snapdragon 845 tarafından güçlendirilmesi bekleniyor, kamera sensörlerinin Galaxy S9+ ile aynı olması bekleniyor. 512GB'lık depolama alanını burada görebiliriz.

Samsung ayrıca, daha iyi yanıt süreleri sunacak Bixby 2.0'a da imza atacak. Telefonun Siyah, Mavi, Gri, Lavanta ve yeni Kahverengi renklerle geleceği söyleniyor. Kablosuz hızlı şarj teknolojisini destekleyen büyük 4000mAh pil de cihazda olacak. Telefonun, 1000 dolar bandında olduğu söyleniyor.

Samsung, 9 Ağustos'ta New York'taki etkinlikte Galaxy Note 9'u açıklayacak.