Teknoloji Samsung'un sanal asistanı Bixby, Güney Kore’de kullanıma sunuldu

Samsung'un sanal asistanı Bixby, Güney Kore’de kullanıma sunuldu

01.05.2017 - 15:18 | Son Güncellenme:

Samsung, kişisel sanal asistanı Bixby'i yeni güncellemeyle Güney Kore'deki kullanıcıları için kullanıma sundu. İlk başta Güney Kore’de kullanılmaya başlanan Bixby'nin sesli asistan özelliğinin yakında tüm dünya geneline yayılması bekleniyor.

Samsungun sanal asistanı Bixby, Güney Kore’de kullanıma sunuldu

Samsung, Bixby'nin sesli yardımcı asistan özelliğini Güney Kore’deki kullanıcılar için kullanılabilir duruma getirdi. Bixby üzerinden sesli komutla ile telefonunuzdan arama yapma, alarm ayarlama, takvim randevuları planlama veya uygulamaları başlatma gibi işlemleri yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bixby Voice hizmetleri, Google Asistan, Microsoft Cortana, Amazon Alexa ve Apple Siri gibi gibi temel bir yapay zeka düzeyinde çalışacak. Bir Samsung yetkilisi, "Bixby Voice, Derin Öğrenme (Deep Learning) adlı bir öğrenme motoru vasıtasıyla bir kullanıcının sesini, talimatlarını ve diğer bilgileri oluşturmak için öğrenen, kullanıcısını onu kullandıkça tanıyan bir sistem içeriyor” şeklinde konuştu.

Bixby için gerekli güncellemenin dağıtımına Güney Kore’den başlanacak. Güncellemeni kısa süre içinde tüm dünyaya yayılması bekleniyor.