Apple Siri yeni HomePod ve yaklaşan ses değişimini ağzından kaçırdı

Siri yeni HomePod ve yaklaşan ses değişimini ağzından kaçırdı

22.05.2018 - 11:53 | Son Güncellenme:

Apple'ın sanal asistanı Siri, WWDC (Dünya Geliştiriciler Konferansı) hakkındaki bazı sırları açığa çıkardı. Siri, yeni bir sese sahip olacağını ve yeni bir akıllı hoparlörde çalışacağını açıkladı.

Siri yeni HomePod ve yaklaşan ses değişimini ağzından kaçırdı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple'ın geleneksel Dünya Geliştiriciler Konferansı ya da WWDC, 4-8 Haziran tarihleri arasında San Jose'daki McEnery Convention Center'da gerçekleştirilecek.

Apple'ın WWDC 2018 etkinliğinde iOS 12, macOS 10.14, watchOS 5 ve tvOS 12 işletim sistemlerinin yanı sıra iPhone SE 2, Face ID teknolojili yeni iPad ve donanım tarafı güncellenen MacBook Pro modellerini de tanıtması bekleniyor. Ancak Apple'ın sesli asistanı olan Siri, WWDC hakkındaki bazı sırları ağzından kaçırmış olabilir.

Apple Post’tan Nathan Simpson, Siri’ye "Hey Siri, WWDC'den bahset" deyince bilmediğimiz birçok bilgi de açığa çıktı. Siri, yeni bir sese ve HomePod'a sahip olacağını söyledi.

Siri’ye İngilizce dilinde WWDC hakkında bilgi almak istediğini söyleyen Nathan "La la la, Siri yepyeni bir sese kavuşuyor" yanıtını aldı. Siri aynı soru üzerine "Parlak, yeni bir evim olacak. Şey, gerçekten parlak değil, daha çok mat gibi" dedi.

Haberin Devamı

Simpson, Siri'ye "Hey Siri. Bana WWDC’deki HomePod’u anlat." sorusunua sorunca "HomePod, Apple tarafından geliştirilen müthiş ses kalitesi sunan bir kablosuz hoparlördür. Siri ile sesli kontrol sağlayabilirsin. Hey bekle… o benim." dedi.