Teknoloji Siri'ye bunu yapan yandı

Siri'ye bunu yapan yandı

15.04.2015 - 08:21 | Son Güncellenme:

Apple’ın gizlilik politikasına göre, Siri’yi ve Dikte’yi kullanırken söylenen ve dikte edilen sözler kaydedilip Apple’a gönderiliyor.

Siriye bunu yapan yandı

ABD'li teknoloji devi Apple, yaptığı son güncelleme iOS 8.3 ile beraber sesli kişisel yardım uygulaması Siri'yi Türkçe kullanma imkânı sundu. Siri ile koyu bir sohbete başlayan Türk kullanıcılar, sesli asistana birbirinden ilginç sorular sordu.

Haberin Devamı

Hatta küfürlü sözlere verdiği cevapları merak ederek Siri'ye kötü sözler kullananlar bile oldu. Siri'nin kötü sözlere tepkisi ise ''Ne kadar ayıp. Küfür etmeye hiç gerek yok. Bunu duymamış olayım. Neredeyse kızarıyordum'' şeklindeydi.

Peki bu sözlerin Apple tarafından kayıt altına alındığını biliyor muydunuz? Apple'ın gizlilik politikasına göre, Siri'yi ve Dikte'yi kullanırken söylenen ve dikte edilen sözler kaydedilip isteklerin işlenmesi için Apple'a gönderiliyor.

Ancak telefonun konum servislerinden hem Siri'yi hem de Dikte'yi kapatırsanız Apple, kullanıcı verilerinizle birlikte en son sesli giriş verilerinizi de siliyor. Dilerseniz sınırlamalar ayarı ile Siri ve Dikte kullanımını tamamen de sınırlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Apple kullanıcıları şimdi ''Yarın bu sözler önümüze çıkarsa rezil oluruz'' endişesi taşıyor.